צפה בהודעה יחידה
ישן 14-11-10, 19:23   #8
davidka
Senior Member

האווטאר של davidka

הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
צטט:
במקור פורסם על ידי מיקי צפה בהודעה
שלום לכולם,
אני חדש בפורום, רכשתי פיאט פונטו SX60 2001 לפני כחודש.
לא ביצעתי בדיקה לפני רכישה מכיוון שחיפשתי רכב בדחיפות וכנראה שאשלם את המחיר בקרוב:

1. המנוע אוכל שמן, הספקתי למלא כבר ארבעה ליטרים של שמן והמפלס כל הזמן יורד, אין נזילות. נסעתי כ-1000 ק"מ עד כה. פעמיים כבר נדלקה לי נורית שמן מנוע וכל פעם מילאתי כ-2 ליטר. לא עברתי את המקסימום.
2. הקלאץ מאוד קשה, חורק ולעיתים קרובות אף נתקע בלחיצה ורק עם מכה חזקה הוא משתחרר. האם אדרש להחליף קלאץ' או שיש דרך לשמן שם איזה חלק?
3. הרכב מתחמם עד כמעט 3/4 כשאני נוסע מחוץ לעיר עם מזגן, בלי מזגן הוא קבוע על החצי.
4. אין ספר טיפולים לרכב והמוכר לא ציין שעשה טיפולים משמעותיים בתקופה האחרונה. על אילו טיפולים קריטיים אתם ממליצים לאור הרגישויות של הרכב? אני מוכן להשקיע סכום נכבד לצורך הנאה מהרכב לטווח הרחוק.

אודה על תשובותיכם המקצועיות.
מיקי.
מיקי ערב טוב..

אני מאמין שאתה לחוץ מהמצב וחסר סבלנות להבין מה קורה עם האוטו. מבין אותך.
לכן, עד שתצליח להגיע למוסך שמשון (שגם אני אגיע אליו לטיפול 130000 עוד איזה חודש וחצי), ננסה "למזער" נזקים:

אכילת שמן ברמה כזאת יכולה להגיע משלושה כיוונים: רינגים שמן גמורים, גומיות מובילי שסתומים גמורות, נזילה.
נזילה לא ראית, נשלל.
לפיכך, עשן לבן בכמויות מסחריות אתה בטח רואה. עשן לבן הוא סימפטום לשתי האפשרויות הראשונות וגם כאן ניתן לסווג: אם אתה מחזיק גז קבוע על נגיד 3000 סל"ד והעשן הלבן לא מפסיק כלל - סבירות גבוהה לרינגים. אם אחרי מספר שניות של החזקת גז העשן מתפוגג, עזוב ותן לסל"ד ליפול לסרק. במצב זה, תן שוב מכת גז ל 3000. אם יצא שוב פוף רציני של עשן לבן, סבירות לגומיות שסתומים שזה הטיפול הקל והזול יותר. במנוע של 240000 אני נוטה להאמין שמדובר גם בזה וגם בזה אבל תבצע את הבדיקות בכל אופן.

מצב הקלאץ: יש סיכוי שהשמש התפרקה לך בדיסק. זו כנראה התקיעה שדורשת בעיטה למרות שלפעמים כבל קלאץ' דפוק יכול לגרום להתקעות. קלאץ' קשה כמו שאתה מתאר הוא לפעמים סימפטום לכבל דפוק. אם הבעיה היא כן בדיסק, לא יהיה מנוס מלהוריד גיר ולהחליף קלאץ'. אם יש לך חבר מוסכניק, תוכל לצאת בנזק של חלקים בלבד: דיסק, PRESSER ומיסב לחץ של VALEO בגג לדעתי 600 ש"ח. הייתי מחליף גם כבל. בטוח שהוא כבר עייף.

מערכת הקירור לא תקינה ואני חושד ברדיאטור שלך שהוא סתום בחלקו בגלל התאור שלך. יכול להיות שפלאשינג (שטיפה) למערכת, בדגש על הרדיאטור, יביאו את המערכת למצב תקין. עדיין אין מניעה שיש לך משאבה עייפה ואכולה, תרמוסטט לא תקין ואויר במערכת.

לא אמרת איזה נוזל קירור יש במערכת,
לא דיווחת האם הרכב נוסע טוב או שהוא עצלן? האם יש צלצולים? הוא נחנק? עובד יציב בסרק?

קח בחשבון דבר נוסף: כשמנוע מעשן לבן - הממיר הקטליטי נסתם מהשמן והולך לעזאזל תוך זמן קצר. (ומשפיע מיידית על נתוני מחשב הדלק, הצריכה, זיהום האויר וכו')

נערך לאחרונה על ידי davidka : 14-11-10 ב 20:10.
davidka מנותק   הגב עם ציטוט