14-10-10, 02:37
|
#3
|
Senior Member
תאריך הצטרפות: May 2009
מיקום: פ"ת
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
הודעות: 1,562
|
צטט:
במקור פורסם על ידי ohad_bravo
הרכב הינו פיאט בראבו, שנת 97, מנוע 1.6 16V, גיר ידני ו 177 אלף ק''מ.
אבל נשארו כמה רג'קטים קטנים שאני מתקשה לפתור:
1). הורדת הילוך מחמישי לרביעי (בלבד) יש רעש שניגרם מחוסר סינכרון ואני חושד שזה קשור למוטות של הידית הילוכים. כמו שברא אמר, לבדוק חיבורים בין מוט הילוכים לגיר.
2). בסל''ד גבוהה נוצר רעש של וויברציות מידית ההילוכים. תבדוק האם יש חופש בידית.
3). הנסיעה ברכב קופצנית ואני חושד בבולמים האחוריים. תעשה בדיקה, תלחץ על הצד האחורי של הרכ ותשחרר, אם הרכב מתנדנד יותר מנדנוד 1 אז הבולמים גמורים.
4). בעת פניה אגרסיבית ימינה (בלבד) יש רעש נקישה מהבולם השמאלי (אני חושד בבורג שמאבטח את הפין של המשולש). אחרי החלפת גומיית מוט מייצב כל הברגים נסגרו חזק? הגומיות במקומם ?.
5). נסיעה של 140 ק''מ (עירונית בלבד) עלתה לי בערך 35% מהמיכל דלק שזה יוצא בערך 60 ש''ח. לא כך מודדים את צריכת הדלק, תבצע חיפוש באתר לגבי חישוב צריכת דלק.
6). קלאץ מפריד גבוהה (קרוב לסיום חייו?). לא בהכרח, גם אצלי בבראבה הקלאץ' היה מפריד גבוה.
7). איך אני יודע אם אני זקוק להחלפת רצועת טיימינג? מפרקים מכסה פלסטיק של טיימינג (3 ברגים במכסה, בודקים שהרצועה לא יבשה וסדוקה. אם נקרע הטיימינג אז הנזק הוא כבד עקב כך שיש לך שני קאמשפטים ו16 שסטומים.
נ.ב. משאבת מים אצלך לא יושבת על חגורת טיימינג, היא יושבת על חגורת אביזרים (מזגן,אלטרנטור,הגה), כך שאין צורך להחליפה בכל החלפת טיימינג.
|
בהצלחה.
|
|
|