צפה בהודעה יחידה
ישן 02-10-10, 19:41   #2
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
אני יכול לתת לך דוגמא מהפיאט:

אי שם בשנת 2001 החלפתי רפידות ודיסקים מקוריים של פיאט, הרכב נסע בממוצע כ- 6000 ק"מ לשנה בתקופה ההיא, כאשר כל הנסיעות היו בעיר (הרבה עצירות). בזמן הזה הבלמים עבדו מצויין ללא שום בעיות או רעשים בבלימה.

במאי 2008 כבר הרגשתי שהבלמים גמורים, הדוושה רעדה בבלימה וגם היו רעשי מתכת בבלימה. מכיוון שחודש אח"כ היה צריך להיות לרכב טסט ומכיוון שידעתי שאם אני ניגש ככה אני נכשל, הכנסתי את הרכב למוסך לא מורשה ע"מ שיחליף את הדיסקים והרפידות מלפנים.

המוסך (במתחם מועצה איזורית מגידו) התקין משהו תחליפי (דיסקים + רפידות), דווקא לא עלה לי הרבה והעבודה נעשתה בזריזות (עוד באותו היום). אממה? מיום ההחלפה היה רעש מעצבן כמו של צרצר ביום קיץ חם בעת בלימה. הנוסעים שהיו איתי ברכב כל פעם העירו לי הערות בנוסח "הלכו הבלמים" ותמיד השבתי להם "הם חדשים" - אף אחד לא רצה להאמין לי. אני גם זוכר שיום אחד נסעתי לטבריה עם הפיאט, בכביש 77 היה פקק רציני והיה צריך לבלום כל הזמן - איזה נהג פתח חלון ואמר לי "הבלמים שלך מרעישים".. גם כשמכרתי את הרכב באוקטובר 2008 הקונה עשה סיבוב בתוך העיר ואמר "צריך להחליף בלמים" - עד שלא הראתי לו קבלות הוא לא האמין.

מה אני מנסה לומר? תתקין רק מקורי, נכון שזה עולה יותר אבל זה כבר מוצר בטיחותי. גם לא מרעיש, גם מחזיק יותר זמן (יותר איכותי) וגם הרכב בולם טוב יותר. מילא אם היה מדובר בצינור רדיאטור / חוטי הצתה / משהו זניח אחר, אבל פה מדובר בבטיחות ובבטיחות לא חוסכים.
stio מנותק   הגב עם ציטוט