|
ל caveman
"מי מאיתנו באמת נוסע במהירות המותרת של קטע כביש מסוים (אולי בודדים).אם רשום 90 אז אנחנו מעגלים ל 100 ואם כבר מאה אז בואו נסע 110 כי מה זה עוד 10 קמ"ש, נכון? (אני גם כזה).
אני לא כזה, ובדיוק כאן מתחילה הבעיה בחינוך שאני מנסה להצביע עליה.
אתה מודע לתופעה? למה אתה מתנהג כך?
אם "מה זה עוד 10 קמ"ש?" לא מפריע לך, למה לא להסתכל על זה מהצד השני? בשביל מה אני צריך לנהוג ב10 קמ"ש מהר יותר, מה זה בכלל, עדיף להישאר במהירות הנוכחית."
תראה, אני לא מתגאה בזה שמדי פעם אני עובר את המהירות המותרת כשתנאי הדרך מאפשרים זאת. אבל כמה מאיתו באמת שומרים על מהירות מותרת (אולי אתה כן, אני לא בא לזלזל. כל הכבוד לך!). התכוונתי שאם יעלו את המהירות המותרת, אז האנשים יחרגו ויגיעו למהירויות מטורפות, שהכבישים בארץ והכשרת הנהגים לא מתאימים לזה.
"כמה מאיתנו באמת מגיעים למהירויות שיוט נורמליות בלי ללחוץ על הברקס או לעקוף רכב כל כמה דקות באיילון או בכביש החוף?
הבעיה היא כזו, אם תחשוב על זה, אז תבין שלפעמים למרות שמותר לך לנסוע 100 קמ"ש, תנאי הדרך לא מאפשרים את זה. אז גם אם מותר, לא תמיד כדאי לנסות בכוח. זה יכול להיות פקק, תנאי מזג אוויר, כביש מקורצף וכו'
אגב, אם תתכנן את הנסיעה נכון, לא תצטרך ללחוץ ברקס כאשר אתה במהירות שיוט. ולא, אני לא מתכוון לצאת לעקיפה בכל פעם שיש רכב איטי מלפניך. נסיעה במהירות שיוט אמורה להתבצע בצורה חלקה ורציפה. בלימה והאצה לעיתים תכופות זו לא נסיעה במהירות שיוט."
ושוב פעם, הכוונה היא לתשתיות ולנהגים. איך אפשר לשייט בנחת בלי שכל רגע יחתוך אותך איזה ערס, יזגזג לידך איזה קטנוע או איזו משאית שתעיף עליך חצץ? לדוגמה לפי כשעה אני חוזר מהעבודה ורואה רכב נוסע עם 4 אורות בנתיב השמאלי על 50 קמ"ש (כביש החוף) לאורך כ 2 ק"מ כאילו הוא לבד על הכביש.
נ.ב אין לך מה להתנצל, הבעת את עצמך באופן דמוקרטי וקיבלתי הכל ברוח טובה.
|