צפה בהודעה יחידה
ישן 15-09-10, 20:39   #23
vRS
צלם מערכת

הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
צטט:
במקור פורסם על ידי ליאור23 צפה בהודעה
במה בדיוק ה306 מיושנת ביחס לפונטו?
עיצוב פנים שגם היום נחשב לעדכני.
עיצוב חיצוני מדהים.
עלות אחזקה זולה.
חסכונית.
אפשרויות אפטר מרקט נרחבות ביחס לפונטו וזה רלוונטי לגביו כי הוא מתעסק עם זה המון.
לדעתי ה306 עדיפה מכל הבחינות על הפונטו.
הייתה לי פונטו elx ויש לנו במשפחה כרגע 306 4 דלתות.
ליאור, עיצוב הוא לא נושא לדון בו - זה עניין אישי. במקרה הזה בהחלט אבחר בעיצוב החיצוני של הפיז'ו.
עיצוב הפנים שלה מעיד על הזמן בו היא הוצגה, ואין ספק שהוא מיושן ורבוע ביחס לנהוג בימינו.

-עלויות האחזקה של הפונטו נמוכות להחריד גם כן.
כמו כן, אני בטוח שיש חלפים שלפונטו קל יותר להשיג מאשר לפיז'ו.

-הפונטו חסכונית לא פחות, אם לא יותר.

פספת את הנקודה הקריטית ביותר לרעת הפיז'ו: הבטיחות.
נקודה בה הפיז'ו המיושנת מראה את גילה אל מול הפונטו, ומפסידה בנוקאאוט. הפונטו הינה מהסופר מיני הבטוחות ביותר בזמנה ולא רעה גם בימינו.

ועשה לי טובה, אל תגיד שזה זניח. לפני שבועיים עברתי תאונת דרכים ראשונה כנהג (אחרי כמעט 5 שנים) ואני חווה על בשרי את מהות המודרניזציה, ובטוח שבמידה והרכב היה זקן יותר בעשור - המצב לא היה כפי שהוא כרגע.
לצערי (או שמחתי) למדתי לקח - שאכן, לא משנה כמה זהיר וערני תיהיה, בסוף תגיעה שרמוטה בג'יפ של בעלה (קאיין. במקרה המדובר), תחליט לעבור לנתיב שלך, תכנס בך מאחור ותאשים את כל העולם מלבדה, היא נוהגת בפורשה - אין סיכוי שהיא אשמה.

בימים האחרונים יצא לי לבלות יותר מידי בדרכים (שלל בדיקות וכדומה) וזה פשוט טירוף מה שהולך בכבישים. אם עד כה לקחתי זאת בנונשלנטיות קלה, אזי עכשיו זה הפך לחשש מוחשי. שבועיים מאז התאונה וכל מה שאני רואה זה תאונות מיותרות, בדיוק כמו התאונה שעברתי.
כמובן שזה רק מעיד על כך שכל זיוני השכל על "מהירות הורגת" לא במקומם. נשים בג'יפים, נשים בכלל ואנשים קשישים - מקומם לא בכבישינו. אין מודעות לשומדבר, רק לדוושת הגז - וכמה שיותר.

10 ימים באוסטריה וגרמניה - דהרתי בבימרית במהירויות לא חוקיות בעליל, גם בכבישים המפותלים והמהנים להחריד, כולל נהיגה של כמה שעות ברינג
ו-וואלה. הרגשתי בטוח. הכי בטוח שבעולם. שקט נפשי. חוסר פחד.

והעצוב ביותר הוא שאני בטוח שהמשטרה לא תעשה לה דבר. ומה עשינו בזה - החזרנו לכביש נהגת מסוכנת, שאינה יודעת מקומה בכביש ומהווה איום לכל הסובב אותה.
במדינה מפותחת כמו גרמניה (למשל) היא הייתה נענשת בחומרה כזו או אחרת. מצד שני, בגרמניה זה לא היה קורה לעולם, שם יש חינוך נהיגתי וחינוך כללי, דבר שלעולם לא נזכה לראותו במדינת היהודים. סעמק המדינה הזאת.