צפה בהודעה יחידה
ישן 31-08-10, 17:44   #3
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
שלום ידידי היקר,

מהסוף להתחלה, בעניין הדיבורית כל חשמלאי רכב ו/או מתקין מערכות לרכב יוכל להסיר לך את הדיבורית במחיר של עד 100 ש"ח, נשמע לי דיי סביר מה גם שמדובר בזמן עבודה של גג חצי שעה.

בעניין המחיר שכתבת הצעת מחיר מוסך, לא הבנתי מה היא כוללת ב 2000 ש"ח, רק הבנתי שהיא לא כוללת רצועת טיימינג. אם 2000 ש"ח עולה לתקן את עניין המפוח זה נשמע לי המון כסף.

הבעיה אצלך נשמעת לי חשמלית (להזכירך מדובר על עניות דעתי בדיאגנוזה וחוות דעת דרך המסך מבלי שראיתי בעיניי את הרכב), היות ואתה כותב כי פעם עובד פעם לא, נשמע לי כמו נתק, ואני דווקא הייתי מהמר בנתק של הפוטנציומטר בלוח פיקוד עצמו ולאוו דווקא במפוח (שוב מתזכר, השערה דרך המסך). בכל מקרה עיניין הדיאגנוזה הוא פשוט למדיי, בדיקת רציפות תראה פוטנציומטר תקין או לא, ומשם ממשיכים הלאה.

במידה והבעיה היא בלוח פיקוד, הייתי שוקל להביא לוח פיקוד קומפלט מפירוקיה וזאת מבלי להיכנס לענייני הלחמות וכו'. (אני מניח שההצעה כוללת 2000 ש"ח תיקון, ולא החלפת חלק לחדש מהניילון). או שהייתי לוקח את הלוח פיקוד שמעבדת אלקטרוניקה והם היו מחליפים נגדים בשכר הרבה הרבה הרבה פחות מ 2000 ש"ח.

בענייו הרעש של המפוח, רפי לין המכובד כבר נתן את התשובה.

עיניין האוויר החם / קר - יש לגשת לאיש מזגנים מקצועי (לאחר הטיפול החשמלאי בלוח פיקוד ו/או במפוח), ואז לבדוק את עניין הגז, המדחס, המייבש וכו'.

בנתיים תפרק את הבעיה ל שני גורמים בעיה חשמלית ובעיית קירור מיזוג. קודם תגיע למצב שהמפוח עובד באופן תקין בכל השלבים שלו 1,2,3,4 וכו'. ורק אז גש לאיש מזגנים שיבדוק את מערכת הקירור, בעניין איש המזגנים יש לך את עופר קצב 0505285041 שאני ממליץ עליו בחום והוא קיבל לא מעט חוות דעת חיוביות ומחירים נוחים כאן בפורום.

בעניין הטיימינג - ראה המלצתי החמה בעת ביצוע הטיימינג להחליף גם מותחן, משאבת מים ומחזירי שמן.