צפה בהודעה יחידה
ישן 23-08-10, 11:13   #8
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
ככל הנראה בעיית מגעים של הפיוזים, מנסיעה ממשוכת לאילת עם מזגן כנראה שתיבת הפיוזים התחילה להינמס מה שגורם למגעים של פעם נוגע פעם לא נוגע, ולכן יש ראשית לטפל בעניין הזה. מדובר בעניין פשוט למידי ואני מתאר לעצמי שגם יחסית זול.

לגבי עניין שיבוש המחשב, הדבר נובע מכך שהחשמלאי הוציא והכניס פיוזים כאשר הרכב שלך היה דלוק, כתוצאה מכך הוא ניתק צרכנים מסויימים שעבדו, והמחשב התחיל להשתבש מנתק פתאומי, על כן נדרש איפוס מחשב (אין לבצע בדיקה חאפרית כזו, יש שיטות יותר אינטיליגנטיות כמו רב מודד בדיקת רציפות וכו', שלא דורשים הוצאת פיוז והכנסתו תוך כדי פעולת הרכב). פיוזים מוציאים ומכניסים כאשר הרכב מודמם ואין מפתח בסויץ'.

לגבי עניין התחממות הרכב - יש לבצע בדיקה עקרונית ולבדוק אם כאשר המזגן עובד, הוונטה על הרדיאטור מסתובבת מהר יותר או לחלופין אם יש וונטה נוספת האם היא מקבלת פקודה לפעול כאשר המדחס בפעולה, יכול להיות שזה הדבר שגורם לכך שהרכב מתחמם עם מזגן.
כמו כן מומלץ עם צינור גינה בזרם מים בינוני לשטוף (דקה אחת דקותיים) את צלעות הרדיאטור והמעבה של המזגן מכל החול והבוץ והם צברו בחורף שעבר.

לגבי נזילת מים - יש לאתר ולבדוק בדיוק מהיכן זה, גם זה נשמע לי משהו פשוט ולא יקר, אני לא יתפלא אם החשמלאי ראה בכלל שמדובר על צינור עיבוי של המאייד של המזגן שממנו נוטפים טיפות וחשב שמדובר בנזילה של מים.

סעי לשלום (כל זכויות ה"סעי לשלום" שמורות ליאיר ידידי היקר)