צפה בהודעה יחידה
ישן 03-08-10, 00:34   #7
shay2828
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: May 2008
מיקום: רמת גן
הגלגלים שלי: פיאט פונטו XTZ-75 שנת 98
הודעות: 191
צטט:
במקור פורסם על ידי Amit צפה בהודעה
נעשה סדר בדברים .

רק בגיר יש לך מחזיר שמן אחד על הציר המרכזי שמתחבר למנוע , המחזיר שמן פנימי וצריך לפרק את הגיר בכדי להחליפו . לא פשוט מאוד ולא למתחילים .

בנוסף יש מחזיר שמן בקראנק כמו שיאיר ציין שניתן להחליפו בלי לפרק קראנק .
4 ברגים מברג שטוח והוא בחוץ .

אם במהלך פירוק קלאץ יש שמן בתא של הקלאטץ יש לוודא אם זה מהקראנק או מהגיר . אם מהגיר אז עדיף לפרק ולהחליף כי לאורך זמן הקלאטץ סופג את השמן ומאבד אחיזה .

אם מהקראנק אז החיים פשוטים יותר וזולים יותר .
אם פירקת כבר גיר אז תחליף גם מייסב קידמי על הדרך .

עמית
תודה רבה עמית.רק לסכם את הדברים בצורה ברורה ברשותך:

1.יש מחזיר שמן שנמצא בין הגיר למנוע,שאותו אני אקנה על מנת שהמוסכניק יחליפו.

2.בנוסף יש 2 מחזירי שמן בגיר עצמו,1 על הקראנק שקל להחליפו,ואחד מחזיר שמן פנימי שעל מנת להחליפו צריך לפרק את הגיר.אז למעשה אני אקנה רק את המחזיר שמן של הקראנק,על מנת שהמוסכניק שלי יחליפו.

3.בנוסף,אמרת לי שיש 2 מחזירי שמן של הציריות שמחוברות לגיר.האם גם אותם לקנות על מנת שהמוסכניק יחליף לי אותם על הדרך?

4.לגבי המיסב הקדמי,הבנתי שבודקים האם יש חופש בציר הגיר,ואם אכן יש חופש צריך להחליפו.השאלה שלי האם החלפת המיסב הקדמי,מצריכה לפרק את הגיר וזה משהו מסובך,או שזה משהו חיצוני שנמצא בגיר וזה עבודה קלה..?פשוט על פי קושי העבודה,יקבע המחיר של המוסכניק שלי.

בתודה מראש
שי
shay2828 מנותק   הגב עם ציטוט