|
INDRA, "שטויות" היא מילה קיצונית ואתה לא מדבר שטויות
אחרי אכזבה קלה מגרנדה פונטו (3 שנים) בעיקר בגלל עצלנות יתר של הרכב בהתחלות נסיעה, עשיתי בדיקה. הלכתי בגישה אחת, אני רוצה להינות מהנהיגה (אובדן ערך והשוק, לא מעניינים אותי, אני לא קונה רכב להשקעה). מאחר שאני מכיר את הגיר הרובוטי של פיאט ונסעתי איתו כמעט 120 אלף ק"מ, זה לא היווה שיקול כלל, כי הוא מצויין ולוקח בדיוק 2000 קמ להתרגל אליו ולאהוב אותו.
בחנתי כמה מכוניות ובסוף חזרתי למקור. אני עם בראבו חדשה כבר 10 ימים. אז ככה:
1. הגיר מצויין, אם אתה מעביר ל"ידני" אתה מחליף הילוכים בקצב שלך, וזה ממש כמו גיר רגיל. אם תחליף בקצת יותר מ- 3,000 סל"ד (שזו ברירת המחדל של הרובוט) ההחלפה סופר חלקה.
2. לגבי סיבובים אתה די צודק, בחנתי היום בדרך לירושלים, נכון שהגזמתי ולקחתי סיבובים ב- 100 ומעלה, וכאן היה צריך תיקוני הגה, אבל מי נוהג ככה??? בנסיעה רגילה ++, כלום לא זורק ולא זז מהמסלול. לגבי הדינמיות, לא נכון. הרכב דינמי, זריז ומדהים בתגובות שלו.
ההגה החשמלי (שגם אליו התרגלתי אחרי 2 פונטו) לא מסרס כלום ואני מוצא את עצמי מעביר ל-CITY בכל (!!!) פעם שאני נכנס לעיר ומוציא בכל פעם שאני יוצא מהעיר. זה בהחלט מעביר תחושות ולא מסרס.
3. בנושא השוק אתה צודק (הגרנדה שלי עלתה 110K ביולי 2008 והיום המחירון שלה 66 K (בגלל שעשיתי 120,000 ק"מ קיבלתי עליה 50K בטרייד אין), אני מניח שהבראבו תמצא את דרכה באותו מסלול, אלא אם הישראלים יתעוררו סופסוף וילמדו לנהוג ולא לדהור כמו עדר אחד אחרי השני. הנהיגה מהנה יותר ממזדה, מהפוקוס (המזעזעת לטעמי), מהסיטרואן C4 ומהסוברו B3, לא בחנתי את השברולט. אהבתי מאד את ה- B4 אבל היא לא באותה קבוצת מחיר.
4. המרחב מאחור לא משהו (ואפשר להוסיף "בלשון המעטה) הפיצול של הכסא האחורי מציק כי 1/3 כיסא זה צר מדי לרוב הטוסיקים שאני מכיר. יש לי ילדים בני פחות מ- 15 שמסתדרים טוב מאד.
החלון האחורי לא קטן מדי, שמעתי כבר על תחושת קלסטרופוביה, לא מסכים בכלל, הוא ממלא את כל המראה וזה מה שצריך.
אני לא מצטער לרגע על הקניה שלי (בינתיים) ואפילו שמח שעשיתי את ההחלטה. אגב לקחתי את הדגם המשודרג שעולה בסוף 135K שזה יותר מרוב המתחרות. רכב מדהים, אה... ואין כזה לכל אחד.
אני אפילו מוסיף שזה אלפא (זאב) בלבוש פיאט (כבש).
|