צפה בהודעה יחידה
ישן 15-12-06, 18:15   #24
Guest

תשובה לאדון אדי תקשיב חמוד אני לא יודע מי אתה ומאיפה הגעת. אם יש לך השגות לגבי מה שאני כותב כאן יש דרך להגיד את הדברים כנראה שאתה לא מודע למושג דרך ארץ אבל אני לא ירד לרמה שלך אבל בשביל שאר החברים אני יפרסם כאן קטע ממגזין אוטו שמחזק את דבריי.

מה מסמלים המספרים המציינים את אוקטן הדלק בתחנות הדלק (98, 95, 96)?
סקלת האוקטן מודדת את נטיית הדלק ליצור "נקישות" בעת שריפתו במנוע. נקישות אלו נגרמות משריפה מוקדמת ונקודתית של הבנזין במנוע - כאשר הבנזין נשרף מוקדם מידי במנוע הדבר גורם לירידה בהספק המנוע ופוגע בניצול הדלק באופן מיטבי. מספר אוקטן גבוה של בנזין מעיד על חסינותו בפני פיצוץ מוקדם מדי.
נטיית הדלק לבצע נקישות נמדדת במנוע מעבדתי מיוחד. ישנן 2 בדיקות שונות של מספר אוקטן, שתיהן נבדקות באותו מנוע, אך בתנאי הפעלה שונים: MON- מספר אוקטן בשיטת מנוע – המדמה תנאי נסיעה עירוניים, ו- RON – מספר אוקטן בשיטת מחקר – המדמה תנאי נסיעה בינעירוניים. מספר האוקטן המדווח בתחנות דלק בארץ, הינו RON בלבד. לעומת זאת במדינות שונות, כגון ארה"ב, מדווח בתחנות הדלק ממוצע של RON ו – MON. לדוגמא: בנזין 95 אוקטן ישראלי, שהינו בעל RON של 95 לפחות ו- MON של 85 לפחות, בשל שיטת החישוב השונה, בתחנות הדלק בארה"ב בנזין זה ייחשב כ-90 אוקטן.
דלקים בעלי דירוג אוקטן גבוה יותר הם דליקים פחות, ולכן נחשבים ל"חזקים" יותר. זאת משום שהשימוש בבנזין בעל דירוג אוקטן גבוה מאפשר למנוע לפעול ביחס דחיסה גבוה יותר, ללא בעיות של פיצוץ מוקדם. יש החושבים כי שימוש בבנזין באוקטן גבוה ישפר את ביצועי המנוע שלהם ויקטין את צריכת הדלק, אולם הדבר שגוי: מנועים פועלים באופן הטוב ביותר כשמשתמשים בבנזין עם רמת האוקטן עבורה תוכננו.

זהו קטע ממגזין אוטו שעוסק בהבדל האוקטן ברכב ומה המשמעות שלו.
שיהיה יום טוב אורן.