הייתי אצל זאביק היום לאחר שההגה נהיה קשה חיבר לאקסמינר הופיע הודעה על בעיה\קצר במנוע הגה תוך חצי שעה הוחלף ההגה 500 + מע"מ = 581 בויזה 3 תשלומים ללא ריבית. שירות נפלא ויחס טוב ענה על כל שאלותיי והיו לי שאלות . אני בעלים גאה של ELX 2001 יד ראשונה שמורה בטרוף 180K ורק עכשיו הלך המנוע הגה .
בקיצור תודה רבה לפיאט קלאב מת עליכם .
תוספת : קודם כל צר לי לבשר שזאביק הנפלא הלך לעולמו לפני 4 חודשים.

אחרי חמש שנים ועוד 75K חזרתי למוסך השחר עקב תקלה בחיישן צעדים/סל"ד.
הפעם ניסו לרמות אותי. אי אפשר ליפות את זה. והנה השתלשלות העיניינים.
לא זוכר את שמו אך תיאורו בחור מבוגר רזה ונאה מנהל העבודה כנראה הבעלים. התחבר למחשב ואישש את מה שחשדתי בו עם הודעה על תקלה :"נתק מחיישן צעדים התרחש 26 פעם."
הגעתי למוסך בהודעה מראש והם אמרו שהעלות היא בערך 300-350 ש"ח להחלפת חיישן.
לאחר הדיאגנוזה הממוחשבת הביא המנהל מדלפק החלפים את החיישן ואמר שעלותו 486 ש"ח ביקשתי לראותו ונראה היה שהוא משומש. נקי אבל מספיק מלוכלך באזור הטקסטים המובלטים, לא ציפוי גומי שחור ומבריק כמו שחלק חדש אמור להראות.
שאלתי בקול בוטח עד כמה שיכולתי אם החלק חדש והוא שאל את האפסנאי אם "החלק מקופסה או מהמדף", והאפסנאי אמר שמהמדף ומלמל עוד משהוא כמו "אמרתי לך..."לא הצלחתי לשמוע בדיוק מה.
אז הוא אמר לי " אם זה משומש יעלה לך חצי מחיר" נו באמת! אם היה אומר לי שזה חדש הייתי מאמין לו, לפחות במעמד מול עוד אנשים בסביבה לא הייתי מטיל ספק פומבית. אבל אתה, תתבייש

, כן אתה, המנהל המדובר .שיטת המצליח. אתה שכל יום מחזיק חלפים חדשים ומשומשים ידעת מיד שיש לך ביד חלק משומש אבל בכל זאת ניסית לדחוף לי אותו כחדש.

אפילו היכל התקווה האחרונה למוסך אמין נגוז אנא אפנה ואני יד ראשונה.
בקיצור דחף לי עוד 225 ש"ח על "שעת עבודה" ורשם דיאגנוזה ואיפוס מחשב. למרות מחאותיי שבקושי עבדו על האוטו רבע שעה אם הפסקות. בפועל עבדו על האוטו נטו 5 דקות דיאגנוזה ואיפוס ו5 דקות החלפת החיישן.
בחיים לא אחזור עליו וגם שלושה חברים שהמלצתי עליו בפניהם כבר לא יראו את ניצוץ טמבוני מכוניותיהם במוסך שכנראה 'האמינות הלכה לעולמה'.