צפה בהודעה יחידה
ישן 30-05-10, 21:16   #17
מישל431
Member

הגלגלים שלי: פונטו s 60
ניקוז אוויר מהמערכת.

[אני מקפיד כל 20 K להחליף נוזל קרור .. ומבצע באותה פעולה גם ניקוז אויר.
אני יוצא מנק' הנחה שכל מה שקשור למערכת הקרור ברכב תקין.
השלבים שלי: מחכה שהרכב יתקרר קצת, פותח מכסה מיכל עיבוי במקביל מכין את נוזל הקרור החדש.
אח"כ פותח את ברז הניקוז שיושב על צינורות החימום מאחורי המאייד (בעצם זו הנקודה הכי גבוהה במערכת הקירור- ולכן שם הגיוני לנקז).. פותח אותו לגמרי ושם בצד (זהירות לא לאבד) -- הבורג מפלסטיק וניתן לפתיחה גם ידנית וגם ע"י מברג.
מניע את הרכב.. וממלא נוזל קרור דרך מיכל העיבוי. .. בשלב שהטרמוסטט נפתח ומתחילה סירקולציה של נוזל קרור מחוץ לבלור ולראש מנוע.יתחיל לצאת נוזל קרור מהפתח ניקוז של הבורג.
במקביל ממלא מים במיכל עיבוי וברגע שזרימת המים מפתח הניקוז חלקה וללא בועות אויר- תסגור בעדינות את הבורג חזרה ותהדק עם היד.
אח"כה שלם מילוי נוזל קרור עד הגובה המתאים. תוודא באותה הזדמנות את פעולת המאוורר- שנכנס לעבודה וגם שמפסיר אחרי דקה או שתיים כשהטמפרטורה יורדת.אחרי מספר נסיעות - לבדוק שוב מפלס נוזל קרור.

אצלי עבד פעמיים טפו טפו.. עד היום לא ברור לי איך אין שעון חום בדגם הזה.

בהצלחה

.

רוצה להאמין שהבעיה נפתרה אבל בכל זאת אני מתכוון להתקין מד חום חיצוני כדי לעכוב אחרי טמפרטורת המים.
ויש לי כמה שאלות בנושא:
ברור לי שקודם יש להחליף את מדיד הטמפרטורה המותקן על הבלוק באחד עם התנגדות משתנה, השאלה היא האם התבריג של המדיד החדש זהה לתבריג שבבלוק המנוע?
האם כל מד חום אנלוגי יכול להתאים לקריאת הטמפרטורה מהמדיד או שיש משהו מיוחד ואם כן אז אולי למישהו יש המלצה על חברה או מה שלא יהיה?
איפה באיזור חולון אפשר לקנות את שני הדברים והאם יש מד חום חיצוני עם איזה כיסוי יפה שיתאים לפנים הרכב?
האם ניתן להשתמש באותו פלג וחוט שמגיעים מהמדיד הקיים ללוח שעונים ואם כן אז איך בדיוק מחברים את המד האנלוגי?
נאמר כאן שכדאי לבצע ניקוז אוויר ממערכת הקירור, איך עושים את זה? האם ניתן לעשות את זה לבד או חייבים במוסך?
תודה מראש[/quote]
מישל431 מנותק   הגב עם ציטוט