צפה בהודעה יחידה
ישן 11-05-10, 20:51   #6
liorwohl
Senior Member

האווטאר של liorwohl

הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
אין לי מושג איך המוסכים של פיאט כי אני לא הולך אליהם, אבל גם אם הטענות נכונות זה עדיין לא מה שמונע מאנשים לקנות פיאט, לפי דעתי.

הבעיה לפי דעתי היא אחרת:
מי שקונה פיאט חדשה הוא קצת "שרוט", אם הוא היה סתם בנאדם שבלוני הוא היה הולך וקונה יפנית אמינה שתשמור על הערך.
אבל הבנאדם הולך ובכל זאת קונה פיאט, זה אומר שהוא קונה את האוטו בגלל שהוא אוהב אותו ולא בגלל האמינות והשמירת ערך שלו.
מהסיבה הזאת בדיוק, צריך לתת לאנשים אפשרות לקנות דגמים, מבחר צבעים, אבזור וכו' - התאמה אישית מוחלטת - כי מי שקונה פיאט זה לא סוג האנשים הרגילים שנכנסים לסוכנות של סוזוקי ואומרים "תנו לי את המכונית הכי שבלונית שלכם בצבע אפור כדי שתשמור יותר טוב על הערך שלה".
זה הסיבה שאנשים שאוהבים פיאט לא קונים, אם היה אפשר לקנות גרנדה מאובזרת עם מנוע חזק במחיר סביר, קארזפורום היה מלא בבעלים של כאלה, ולא בבעלים של סקודה פאביה.
במצב הנוכחי שפיאט מביאים רק דגמים שהם כאילו לאנשים שמחפשים זול או לחברות ליסינג, באמת אף אחד לא קופץ על המציאה. סתם דגם פשוט אפשר לקנות מכל יצרן אחר ולא צריך את פיאט בשביל זה.
עוד בעיה, של כל היבואנים דווקא ולא רק סמל"ת, זה השידוך המפגר של "ידנית/מנוע חלש = אבזור מעפן" ו- "אוטומט/מנוע חזק = אבזור מלא" ובמיוחד "עיצוב ספורטיבי = המנוע הכי חזק שיש"
כי בפיאט במיוחד, אנשים רוצים ידני אבל מאובזר, ואני בטוח שהמון אנשים היו שמחים לקנות פונטו ספייס שנראית כמו HGT אבל עם מנוע עם 80 או 60 כ"ס, כמו שיש בחו"ל, במחיר זול. (את הטענה הזאת הוכיחו בסיאט שמכרו בחודשיים 400 איביזה ספורט 3 דלתות ידניות ומאובזרות לחלוטין, ב88 אלף שקל, עם המנוע הכי חלש שלהם) ואני אישית מעדיף אבזור על כוח, אני בטוח שעוד הרבה אנשים שמחפשים איכות יסכימו עם זה ויסתכלו יותר על פיאטים.

עוד בעיה של סמל"ת היא פרסום של מחיר גבוהה מדיי, בשביל לשמור על הערך של המכוניות שכבר נמכרו... אני אומר, במילא במחירון הם צונחות, אז שיפסיקו לשחק בקקי ויפרסמו את המחיר שבו הם באמת ימכרו מכוניות, פרסום של מחיר אטרקטיווי גורם לאנשים להתעניין ברכב, בעוד שמחיר גבוהה גורם לכך שרק מי שכבר במילא התעניין באוטו, יבוא ויתמקח על המחיר כמו בשוק.
גם שלא יחשבו שהם הפולקסוואגן הבאים, כמו שהיה עם ה500 שבהתחלה הם תקעו לה מחיר וחשבו שאנשים בכל זאת יקנו. אותו דבר עם הבראבו..

נערך לאחרונה על ידי liorwohl : 11-05-10 ב 20:56.
liorwohl מנותק   הגב עם ציטוט