נושא: רכב כבה
צפה בהודעה יחידה
ישן 30-04-10, 17:01   #9
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
לזוג ההורים המיואשים שנפשם חפצה בשימחת הבת, שלום.

היות ואינכם מכונאים ו/או מביני עיניין (כך אני מסיק, ואם טעיתי, התנצלותי הכנה מראש), הייאוש נובע מחוסר ידיעה, עצם זה שיש תקלה ואתם לא יודעים מה היא, אתם מתייאשים (ובטח ובטח שהייאוש יגדל כאשר אתה גם לא מבין עיניין במכונאות), על כן, אני אעשה לכם תרפיה פשוטה וקטנה, וזאת על מנת שקודם כל הייאוש יקטן.

על מנת שתבינו בסך הכללי - רכב כבה, מדוע?
1. כשל במערכת ההצתה (ניצוץ, מערכת חשמל - ובתוך זה נכנסים כמובן חיישנים למינהם).
2. כשל במערכת הדלק.

פשוט מאוד,
רכב צריך דלק בשביל לא להיכבות, ומנגד צריך משהו שיגרום לו להישרף (הצתה).

בבואנו לפתור תקלה מהסוג הזה, נדרש לבודד ולאבחן ראשית, איזה מערכת לקויה, דלק? או ההצתה?

----------------

כעת המלצתי אליך:
1. אל תכניסי את הרכב למוסכים שאינם מורשים, וזה לא משנה כמה המלצות חמות קיבלת עליהם, מהסיבה הפשוטה, לא חס ושלום בגלל שהם אנשים רעים, אלא בגלל שאין להם את הכלים והיכולת לאבחן את התקלה.

2. הכניסי את רכבך למוסך פיאט מורשה, שם יש להם כלים ויכולת לאבחן את הבעיה תוך דקות.

הדבר היחידי שיכול להיות קצת ואני מדגיש קצת מייאש, זו בעיה רנדומלית. דהיינו פעם מתרחשת, פעם נעלמת. כאשר יש בעיה כזו, הרי שאין מוסך בעולם שיוכל לאבחן את הבעיה, באם באותו הרגע היא נעלמת והרכב מתנהג כרגיל. אלא מוכרח שהמכונאי יהיה חשוף לבעיה הזו בשידור חי, וזאת על מנת שתוך כדי הבעיה, יתחיל להריץ סדרת בדיקות ולאתר את הכשל.

במודל שאת מתארת (דהיינו שנת 2001), יש דבר כזה בתוך הרכב שנקרא מחשב. מחשב זה בין היתר תפקידו לרשום בתוכו תקלות (גם אם הן כבר לא קיימות), המחשב ירשום את התקלות בתוכו עד שיאופס. לכן יקירתי, אני ממליץ לגשת למוסך מורשה, זה יתחבר למחשב הרכב ויקרא את התקלות בעזרת מכשיר המצוי אצלם, ואז ישירות יוכל לומר לך נקודתית היכן הבעיה.

מעבר לכך, בידקו פעם הבאה שהבעיה נובעת, ואפילו גם כשלא, אם מופיעה איזה מנורה אדומה או כתומה בלוח שעונים שלא באמת אמורה להופיע. במידה ובאמת מופיעה מנורה דלוקה במהלך נסיעה, זיכרי את הסימול שלה, ואימרי אותו לנו/למכונאי.

לבנתיים - "אין יאוש בעולם"

שמחה, אושר ומזל טוב לכם, ולבת.

נערך לאחרונה על ידי saar : 30-04-10 ב 17:06.
saar מנותק   הגב עם ציטוט