צפה בהודעה יחידה
ישן 14-03-10, 22:16   #20
shlomina
Junior Member

הגלגלים שלי: PUNTO SPICE 2002 ELX 16V
תודה רבה לכולם כל העצות.
להלן מספר התפתחויות.
אתמול בערב ניסיתי לאמץ את המנוע ל - 4000-5000 סל"ד ואז מנורת מערכת ההזרקה הבהבה. כשעצרתי הנורה הפסיקה להבהב. ראיתי גם שהמנוע מזייף יחסית והבנתי שכנראה הבעיה של הטורים הנמוכים נובעת מבעיה במערכת ההזרקה ונושא האלטרנטור כנראה אינו רלבנטי.
ביררתי את המחיר של כבלי הצתה אצל סודאי (494 ללא מע"מ - זהה למורשה) - פשוט שחיתה.
בשבת חיפשתי כבלי הצתה ב - EBAY ולא מצאתי דגם מקורי לפיאט. מכיוון ששמעתי וגם קראתי בפורום שכבלי ההצתה באוטו הזה בדרך כלל עושים בעיות החלטתי להחליף למקוריים.
על הדרך אמרתי שכבר ננקה את התקלה של נורת מערכת ההזרקה אצל חיים במוסך שמשון.
עכשיו מכיוון שיש לי רק דעות טובות על מוסך שמשון, ומכיוון שעודני צעיר בטיפול מכוניות החלטתי הפעם לראות אם החושים שלי טובים.
קפצתי לחיים על הבוקר. החלפנו חוטי הצתה, עשינו ניקוי בית מצערת והחלפנו פלאגים (200 שקל) שגם היו דפוקים. על העבודה הוא לקח לי 170. סה"כ יצא 1000.
יצא לא נורא. אם הייתי עושה לבד לא הייתי חוסך יותר מדי
בקשר לכל המלצות בית המצערת, אני ממליץ שלא לפרק אלא לנקות ישירות כשהמצערת פתוחה. ממה שאני ראיתי, אין צורך לשים משהו כבד על דוושת הגז, מספיק ךפתוח את הסוויץ והמצערת נפתחת.
כבר הזכרתי שבדיקה במחשב זה חלק מהשירות וניקוי בית מצערת היה כמעט בחינם.
יש ערך מוסף בלבקר יותר מדי במוסך בשנה אחת.
בכל מקרה אני למדתי קצת יותר. (עד היום לא ידעתי איך להחליף פלאגים לבד)

לסיכום, אין על חיים ואין על מוסך שמשון.
גם אם לא טיפלתי בעצמי למדתי הרבה מחיים, ואני כבר לפחות מבין את ההתנהגות של האוטו הזה ומתי קריטי לקפוץ למוסך (לאור ראש מנוע שכבר עשיתי)

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע טיפים היכן ניתן לקנות ציוד מתאים אם אני ארצה לפרק בעתיד משהו. לא בא לי להשקיע 500 שקל על כלים.

מתי יש מפגש של כל חברי הפורום ?
שלומי
shlomina מנותק   הגב עם ציטוט