צפה בהודעה יחידה
ישן 20-01-10, 23:04   #5
hana
Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו s-60
התחממות המנוע

היי נתי,
הייתי לי בעיה דומה מאד...
יש לי גם פיאט פונטו שנת 2000. לפני כשבועיים אני נסעתי במכונית ופתאום נדלקה נורה אדומה של מנוע חם. מייד עצרתי בצד ופתחתי מכסה מנוע לצינון המנוע החם. לאחר התקררות המערכת בדקתי מים והיו מים חמים שעלו למעלה. ליתר ביטחון הוספתי עוד מים ירוקים למייכל של הרדיאטור (יש לי תמיד מים ירוקים למכונית בבגאז') נכנסתי למכונית והתנעתי והכל בסדר ושום מנורה אדומה לא דולקת... המשכתי לנסוע והכל תקין. שבוע שלם נסעתי והכל בסדר. שבוע שעבר אני נוסעת ושוב נדלקת מנורה אדומה של חום המנוע. פעם ראשונה חשבתי אולי זה היה במקרה, אבל אור אדום פעם שניה זה כבר לא צחוק וחייב בדיקה. בקיצור כרגלי מרימה מכסה מנוע מחכה לצינון ואז שהוספתי מים למייכל המים יצאו בגלל אויר במערכת. הסתכלתי מתחת למכונית ואין שום נזילת מים מתחת לצנרת ולמנוע. אם יש אויר במערכת המים אז יתכן מאד שמים נכנסים למנוע. התיעצתי טלפונית עם אבי והוא אמר לבדוק עם יוצאים מים מהאגזוז או יש רטיבות מהאגזוז. אכן בדקתי וטיפות בודדות של מים נזלו לאט לאט מהאגזוז. לכן תפעיל מנוע ותבדוק עם יש נזילת מים או רטיבות בצינור האגזוז. אם זה קורה סימן שמים ממערכת המים נכנסים למערכת המנוע ויוצאים באגזוז. נסעתי למוסך עם אבחנה של כניסת מים למנוע. הראש המנוע פורק ואכן שם הייתה הבעיה.

שיהיה לך בהצלחה
hana מנותק   הגב עם ציטוט