צפה בהודעה יחידה
ישן 13-01-10, 04:41   #1
raanan_t
Super Moderator
מנהל
 
האווטאר של raanan_t
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
מיקום: מרכז
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
הודעות: 2,640
אנשי האלקטרוניקה, עזרתכם דרושה בתכנון מעגל מופעל IR

אני מחפש אפשרות להדליק מחשב (PC) תוך שימוש בשלט IR. המחשב עומד להשתל בתוך מזנון בסלון ככה שגישה לכיבוי\הדלקה תהיה בעזרת השלט בלבד. לא רוצה לקום מהספה בשביל זה.

כפתור ההדלקה\כיבוי במחשב סטנדרטי הינו מסוג Normally Open. כלומר בעת לחיצה עליו נסגר מעגל ובעת עזיבתו המעגל נפתח. בלחיצה נוספת המעגל נסגר ונפתח שוב דבר המוביל לכיבוי.

אני מבקש ליצור מעגל (אולי יש מוכן כזה) שעליו יש מקלט IR שיניב פעולה הדומה למתג ה-normally open. ברור לי שהמעגל חייב מתח הפעלה משלו ולכן חיבור סוללה או חיבור לרשת החשמל הינו דבר שנלקח בחשבון. מחיטוט ברשת מצאתי את זה ועולה מן הדברים כי יש מעגל כזה (רק לא בטוח שבארץ) ודבר נוסף הוא שבמחשב ישנו חוט עם מתח קבוע, ככה שניתן לבנות את המעגל ולמקמו בתוך המחשב ככה שיהיה מוזן מהמתח הקבוע הזה.

אשמח לעזרתכם,

רענן.
__________________
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010)

נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 13-01-10 ב 05:21.
raanan_t מנותק  
הגב עם ציטוט