צטט:
במקור פורסם על ידי moty003
תפקיד שסתום EGR הוא להעביר גז רעיל מאד שנוצר עקב טמפרטורה גבוהה של המנוע, בחזרה אל המנוע לשריפה נוספת - וכך להקטין את כמות הגז ואגב כך לגרום לצריכת דלק פחותה.
יש לי אותו סוג רכב כמו שלך, יש לי בעיות בלי סוף איתו.
ורפי השסתום הזה גם גורם לאוטו להיכבות בלחיצה על קלאץ, במהירות גבוהה?
כאשר אני רוצה להעביר הילוך לדוגמא מחמישי לרביעי ניכבה לי האוטו לעיתים קרובות, ולאו דווקא מרביעי - לחמישי. אפי' בכל הילוך.
|
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
לא מדוייק אז אני אתקן למרות שמוטי צדק בכיוון.
כדי להקטין את פליטת תחמוצות החנקן - NO1\NO2 וכו (ולא יודעים לעולם איזה סוג נוצר בתהליך השריפה - קראו לקבוצה הזו של הגזים - NO משהו כלומר X - .
היות וגז ה NOX נוצר בתהליך שריפה בטמ"פ מאד גבוהות אך הוא רעיל מאד והוא אחד הגורמים להווצרות "גשם חומצי" - לכן חשוב להוריד את טמ"פ השריפה .
אחד האמצעים לעשות זאת במנוע מודרני הוא למחזר את הגז הנפלט שהוא אתיר בגז CO2 (שהוא גז אדיש החונק בעירה) לשריפה חוזרת - הוא תופס מקום במקום חמצן ובכך מוריד את טמ"פ השריפה.
מנצלים את הוואקום בסעפת היניקה ליניקת גזים שרופים מסעפת הפליטה דרך שסתום מיחזור גזים שרופים הנקרא להל"ן - EGR .( מיחזור גזי פליטה באנגלית).
השסתום יכול להיות מופעל פנאומטי או חשמלי וכיום הוא מופעל ע"פ פקודה מיחידת בקרה היודעת לחשב גם כמה הוא נפתח באחוזים ומה נפח הגז המוחזר לשריפה חוזרת.
בברכה.
חיים יוד.