צפה בהודעה יחידה
ישן 11-12-09, 02:12   #11
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
אני בלמתי כבר מספר פעמים בגשם, כביש רטוב וכו', אומנם לא בלימת חירום אבל לפעמים גם לא בעדינות, הABS לא התערב והרכב בלם מצויין - הABS הפעם עשה רק יותר נזק לפי איך שאני רואה את זה, הייתה ממש הרגשה שהרכב פשוט לא מגיב בכלל ללחיצה על הבלם (והרגל לא זזה מהדוושה, רק לחצה בכל הכוח).

אגב, התרעומת על הABS כמובן מוקצנת, שכן ברור שיש מצבים שהוא מסייע, אבל באמת שלא ראיתי רכב שהABS פועל בו כל כך הרבה וכל כך בקלות.

הנזק שלי לאחר בדיקה בבוקר גדול משהיה נראה בלילה (וכתוצאה מכך הבנתי שגם אצלו יש נזק "סמוי"). הקורה האמצעית (בגובה לוחית הרישיו) נקרעה חלקית מהצד וגרמה לנזק גם למעבה המזגן, הפגוש התרסק באופן שלא ניתן לתיקון, תושבות הפנס נשברו (מדהים שגם פה וגם עם החזיר מה שנשבר בפנס זה רק התושבות, סחטיין על הפלסטיק השקוף ליצרן), הגשר העליון התעקם ומכסה המנוע התעקם וקיבל בטן כמעט עד אמצע המכסה. כמובן שזה ממש לא נזק שנגרם מפגיעה בפלסטיק...ולכן בסופו של יום אצלו הנזק הוא שהקורה מאחורי הפגוש האחורי קיבלה בטן פנימה וגם הפגוש עצמו קצת התעקם.

אגב, שאלת ביטוח למי שיודע.
עם הרכבים נסתדר (יש צד ג', ואם זה פחות מההשתתפות העצמית אז פשוט אשלם את התיקון וזהו). עכשיו הנהג מנסה לשחק על התאונה. מסתבר שהוא הלך היום לרופא, בטענה שהוא לא חש בטוב לאחר התאונה (מיותר לציין שזה מבויים לחלוטין, האדם היה בריא כמו שור שהוא יצא מהמונית, והתאונה הייתה במהירות מאד נמוכה, כאשר הוא ישב ברכב ששוקל פי 2 משלי). כבר אתמול לאחר התאונה העברתי לו את הפרטים הבאים: שם, ת.ז, מס' רכב, סוכן ביטוח ומס' פוליסה.
היום בערב הוא מתקשר אלי, מדווח לי על כך שהוא הלך לרופא כי הרגיש לחץ בחזה ועוד סיפורי מעשיות, ושאמרו לו להגיע עם צילומים של: רישיון הנהג הפוגע, רישיון הרכב הפוגע ופוליסת הביטוח של הפוגע. האם באמת עלי לתת לו צילומים של הפרטים הנ"ל? הרי יש לו מספר פוליסה, שם סוכן ופרטים מזהים שלי, אם הוא רוצה לתבוע נזקי גוף, הוא צריך פשוט לפנות אליהם לא?