צפה בהודעה יחידה
ישן 01-12-09, 21:01   #21
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
מצטער לאכזב אתכם, ניתן להשתמש גם בפרסטון, מדובר בנוזל קירור מצויין.

את הפיאט 127 אמי רכשה בשנת 1984, אין לי מושג עם איזה נוזל הרכב הגיע מברזיל, אבל לאחר החלפת הנוזל בפעם הראשונה מולאו מים ירוקים מהתחנת דלק. בשנת 1997 הלכה המשאבת מים (עקב נזילה) והוחלפה, ובתחילת 1998 הלכה היוניט של המאוורר והוחלפה. מעבר לזה לא היו בעיות במערכת הקירור נכון ליום המכירה, בשנת 2000.

את הפיאט אונו (93') רכשנו ממישהו בשנת 2001. הרכב הגיע עם מים מהברז והוחלפו למים ירוקים של פרסטון. בשנת 2005 הרדיאטור התחיל לזייף בגלל הצטברות אבנית וסתימות אחרות, כתוצאה מההזנחה של המים מהברז של הבעלים הקודמים. הוחלט להחליף ולא להיכנס להרפתקאות, ביחד עם התרמוסטט שהחליט להיתפס. בשנת 2008 הלך שוב התרמוסטט ושוב הוחלף (הפעם למקורי). עם השנים היו כמה צינורות שהתייבשו והוחלפו, מעבר לזה לא היו בעיות במערכת הקירור. נכון ליום המכירה בסוף 2008 לא היו בעיות מעבר לזה ולא הוחלף כלום. כן, לא משאבת מים, לא ראש מנוע ולא נעליים.

מה המסקנה?
1. הפיאט 127 היתה פי 100 יותר אמינה מהאונו.
2. אין חשיבות של שימוש בפראפלו, ניתן להשתמש גם בנוזל קירור ירוק איכותי (כדוגמת הפרסטון). הרדיאטור והתרמוסטט הוחלפו בגלל מי הברז של הבעלים הקודמים ולא בגלל בעיה בנוזל הירוק.

שכל אחד ישתמש בנוזל שראוי לו, אני הייתי משתמש בנוזל ירוק. נוזל קירור ירוק (איכותי) לא נופל מזה של היצרנים.
stio מנותק   הגב עם ציטוט