צפה בהודעה יחידה
ישן 25-11-09, 09:45   #20
VivaItalia
Senior Member

האווטאר של VivaItalia

הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
ארילו, צריך להבין ששוק הרכב בארץ הוא ייחודי המשלב מאפיינים של השוק האירופי והאמריקאי גם יחד ונוצר משהו "פרווה" - מצד אחד אנחנו מעדיפים מכוניות עם מנועי בנזין ומצד שני גיר אוטומטי הפך להיות MUST (לצערי ... בשבילי אין תחליף לדוושה השמאלית, תמיד קונה גיר רגיל), כתוצאה ישירה מכך, ועכשיו נחזור לעניין שמירת ערך, כל רכב שאיננו יפני 1.6 אוטומטי לא ישמור על ערכו ויציג ירידת ערך של יותר מ-10 עד 12 אחוז בשנה כפי שיורדות המכוניות העונות ל"נוסחה" השלטת. כל החסרת פרמטר מתוך ה-3 (פעם היו 4 כאשר הרביעי היה מרכב סדאן אבל זה קצת השתנה בשלוש שנים האחרונות) יגרור ירידת ערך גדולה יותר ותדמית של "אין לה שוק". האירופאים כבר לא משקיעים ממון רב בטכנולוגיית בנזין (למעט 3 הגרמניות וזאת משום שעיקר מכירותיהן בצפון אמריקה החובבת בנזין) ומעדיפה דיזל באופן ברור כמו-גם גיר ידני ולכן ההיצע האירופי הטוב לא מגיע אלינו כי אין לו ביקוש כאן, לכן אנחנו מקבלים גרסאות בינוניות ומטה מכל המותגים האירופים (שוב, למעט הגרמניות) אני באופן אישי אוהב מכוניות מיוחדות, כאלה שאין כמו זבל על הכביש, כאלה שהיצרן שם דגש על הפרטים הקטנים ומציע ערך מוסף (עיצוב, איבזור וכיו"ב) ולכן הסיכוי שאקנה איזו מזדה\סובארו\מיצובישי\הונדה הוא אפסי. לקסוס ואינפיניטי אולי כן ...

ניר.
כל כך חמה שנשרפות לי העיניים.
ואת עכשיו נמצאת קרובה.
VivaItalia מנותק   הגב עם ציטוט