|
אני לא מכיר את העובדות אבל אם נכון שהמחסום מול שוק הליסינג הוא תמחור ואם היבואן יש באפשרותו להוריד מחיר אין ספק שיש בכך לקדם את המותג. עם ישראל הוא עם העדר (ושוב,די בצדק) ואם יראה הרבה פיאט על הכביש התדמית תשתנה כי "אוטו שיש ממנו הרבה זה אוטו טוב..".
אני פחות מסכים איתך לגבי סיכויי השיקום של המותג,היום אני בעלים גאה ומאד (מאד) מרוצה של סקודה אוקטביה. אם היית שואל אותי לפני 13 שנים אם אקנה סקודה הייתי עונה לך שבוודאות לא אגע בזבל שכזה...והיום זהו רכב העבודה מס' 1 (מוניות,משטרה,מדינת ישראל,מוסדות שצריכים רכב שעושה מאות אלפי ק"מ),לך לקארספורום ולכל פורום ותשמע רק טובות על המותג על איכותו ועל דגמיו שכולם מוערכים מהפביה והרומסטר דרך האוקטביה ועד הסופרב. אתה בעצם יודע כי גם לך יש סקודה.
אז הנה דוגמה איך מותג מזרח אירופאי שהיה רדום עשרות שנים הפך למותג מוערך ונמכר.
קח את הדור החדש של מכוניות קאיה,תמחור נכון,חדשנות ואיכות וקשת דגמים גדולה מאד העלו את קאיה על המפה (לפני שקניתי את הסקודה יד שניה שקלתי לקנות קאיה סיד סטיישן ולא קניתי בסוף בעיקר בגלל שכל מלאי הסטיישנים נחטף!).
באירופה המותג דצ'יה (דלתא הרומנית) שהיה ידוע לשמצה הפך להיות רב מכר אמיתי,מחכים חודשים לרכב והתדמית השתנתה מקצה לקצה,שוב בעקבות תמחור נכון,מבצעים שונים והקפדה על איכות.
עוד ממרומי גילי אני זוכר שכשהביאו את הסובארו לישראל כולם צחקו על המטומטמים שקנו אותן ותדמיתה היתה הנמוכה שבנמוכות,כמה זמן לקח עד שהפכה לחלומו של כל ישראלי?
אפשר לשנות תדמית,לפעמים זה קל (מוצר טוב,תקופה טובה,שירות ואחריות ותמחור,תמחור,תמחור),לפעמים זה קשה יותר (פיאט,פיאט,פיאט, למה? אין לי מושג אמיתי).
לפיאט יש עבר הרבה יותר מפואר,מכוניות טובות בהווה,לפחות רוב האנשים בגילי זוכרים שפיאט היה רכב טוב גם אם החליד ואנו יודעים שהיום כבר אין חלודה,פעם נסענו רק בפיאט,לזה היתה 124,לזה 127 להוא אונו ולהיא פונטו לא מדובר במותג אנונימי או עם "עבר קשה",אז למה סקודה,קאיה,יונדאי,דצ'יה ואחרים מצליחים עם עבר שחור ליצור הווה ועתיד מבטיחים ופיאט המפוארת שהייתה לפני כעשור וחצי יצרנית הרכב הגדולה ביותר באירופה מוכרת בישראל כמות מכוניות שבקושי תמלא את החניה של איקאה (ואם קצת הפרזתי לכאן או לכאן,סליחה)?
|