צפה בהודעה יחידה
ישן 24-11-09, 18:31   #15
spiderman
Senior Member

הגלגלים שלי: fiat 124 spider, fiat 238
אין לי כוונה להיכנס לויכוח בין החברים.

אבל דווקא במת הפורום היא מקום נכון להביע דעות,אם מישהו סבור שהדעות שגויות הוא רשאי לנסות ולתקנן אבל מה שאני באמת מקווה זה שמישהו במחלקת יחסי הציבור של פיאט (וגם אצל יבואנים אחרים) משוטט בפורומים הנכונים שעוסקים ברכב,קורא את הטוקבקים בעקבות כתבות רכב ומנסה ללמוד מה הציבור חושב על המותג ומוצריו והיבואן ושירותיו.

הפורומים (ובעיקר הגדולים בהם חברים אלפי אנשים) מיצגים במידה מסויימת את דעת הציבור ולמי מוכרים מכוניות? לציבור כמובן, לכן חשוב יותר להיות קשוב לציבור מאשר לקבוצת סטייליסטים/קופרייטרים/בוגרי בצלאל שבוודאי מוכשרים אך לא תמיד מחוברים.. את השוק צריך ללמוד מלמטה,מהשטח ורק אח"כ ללטש הכול עם מומחי המכירות.

אם הדברים נעשים בפועל אז אני מתפרץ לדלת פתוחה אבל אז יש עוד עניין אחד "קטן" והוא מבחן התוצאה וכאן אני חוזר לפיאט שהיא המותג האהוד על כולנו (אחרת לא היינו כאן). סה"כ מכוניותיה טובות,חלק אפילו טובות מאד.יש שיפור ניכר באיכות ובאמינות, באירופה היא זוכה לפלח מכירות נאה יחסית, אז למה היא לא מצליחה להתרומם בישראל? למה הציבור עדיין חושש לקנות פיאט? למה נפילת המחיר המטורפת כשמדובר בפיאט?
למה לא קונים פיאט? למה חברות הליסינג מוכנות לגעת ברנו או סיטרואן ולא בפיאט?

למה פיאט לא מצליחה לעשות את שעשתה סקודה או קאיה שהחלו מנקודת מוצא הרבה יותר נמוכה (להזכיר לכם מהיכן החלה סקודה והיום היא מציעה מוצרים משובחים שנמכרים יפה מאד למרות מחיר גבוה בישראל)?

היבואנים צריכים לקחת בחשבון שהישראלי עדיין רואה ברכב "השקעה" או "נכס" ולדעתי בצדק שכן מחיר הרכבים כאן גבוה מאד ביחס לשאר העולם המתוקן ואילו המשכורות נמוכות יותר. אז למה לקנות רכב שתדמיתו (ולא משנה אם בצדק או לא) פוגעת בסחירותו ובערכו?

כמובן שלכמות הדגמים והיכולת לענות על דרישות של קהל רחב יש משמעות אבל יש והיו חברות מצליחות מאד עם מעט דגמים שגם הם חוזרים על עצמם (דייהטסו,סוזוקי וכמובן פיאט ששנים נסמכה על דגם בודד כמו 127/אונו/פונטו) ולכן גם זו לא הסיבה העיקרית לדשדוש המביש במכירות פיאט (שגם אם גדלו במאות אחוזים עדיין מדובר במספר נמוך של מכוניות.

אין לי עצות ליבואן,הייתי מוכן כרגע להתחייב לקנות כרומה ב-70000 ש"ח ו-500 ב50,000 ש"ח כנגד אחריות מקיפה ל-5 שנים והתחייבות לקניה חוזרת אבל ברור לי שהדבר אינו ריאלי (ואם כן אז נא לקרוא לצורך ביצוע הזמנה בה"פ..)

ושהשלום ישרה בפורומנו...
spiderman מנותק   הגב עם ציטוט