|
הורדה של הרגל מהדוושה לגמרי (ויש לציין שכל הנאמר פה הינו מהיגיון בריא בלבד), לא תועיל לצריכת הדלק. אם אתה במהירות 90-100 ומוריד את הרגל, לאחר מספר שניות הרכב יאבד מהירות, הסיכוי שבלחיצה חוזרת על הדוושה תגיע בדיוק לאותה הנקודה שבה הרכב משייט על 90-100 קלוש, ורוב הסיכויים שיוזרק למנוע יותר דלק מאשר אם היית ממשיך ללחוץ על הדוושה באופן רצוף ומתון ולשמור על המהירות נסיעה בצורה זו.
לפותח השירשור, אם אתה לא ממהר לשום מקום, ורוב הנסיעות שלך בין עירוניות, תפעיל את מצב הE. הרכב מגיב טיפה לאט יותר, אך משייט על סל"ד נמוך יותר (כאשר מהירות הנסיעה 100 קמ"ש ומטה, מעל 100 אין הבדל בסל"ד). בהאצה אין צורך לעבור את ה-2500 אם אתה לא ממהר, במקרה הכי גרוע, הליסינג האוטומטית שלצידך תלחץ על הדוושה עד הסוף ותגיע ל-100 לפניך.
לי בהתנהגות רגועה (עד 2500 סל"ד), עם מצב E מופעל, יצאו צריכות דלק (משולב עירוני+בין עירוני) של 1:13 עד 1:14.5 לערך.
כיום לדוגמא, יש לי קצת לחץ, ומהלימודים לעבודה אין לי הרבה זמן אז אני קצת ממהר יותר, מצב הE מבוטל, ורוב הנסיעה הבין עירונית על 110, וגם האצות מעמידה נעשות במהירות (עד 5000 סל"ד), ובהחלט רואים הבדל ניכר בצריכה (כיום 1:10-11).