צפה בהודעה יחידה
ישן 08-11-09, 18:23   #50
student
Senior Member

האווטאר של student

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
לרגע חשבתי שקרה משהו לאתר ואני בפורום מזג האוויר לא בפורום פיאט. למרות שאני עדיין בספק.

לעניין - קרני שמש, זוויות השמש, מיקום כדור הארץ ביחס לשמש. אני לא מבין בזה כלום.
אני רק יודע את זה - כמעט בכל מצב שאני נוסע בכביש הרכב עם האורות הדולקים בולט יותר לעומת שאר הרכבים בכביש שלא מדליקים אורות. ההבדל היחיד הוא המרחק שממנו הרכב יותר בולט וזה תלוי כמובן אם בהיר או מעונן. אבל תמיד זה עם האורות נבדל מאלו שבלי (חוץ אולי מפונטו ספייס. .)

גם ביום בהיר שנוסעים בעיר יש אזורים יותר מוארים וכאלה פחות. כנ"ל גם מחוץ לעיר. לכן מזג האוויר הוא לא שיקול מבחינתי. האור תמיד דולק.

נורות נשרפות ושיקול כספי - אני מחליף נורות קדמיות ראשיות כל שנה, גג שנה וחצי, בלי קשר למצבן. ברגע ששמים נורות חדשות עוצמת האור מייד משתפרת. זה בדוק!. זוג נורות H7 של פיליפס דגם פרימיום (מוגדרות כ- 30+) עולות לי 60-70 ש"ח. וגם זה נחשב יחסית יקר.
נורות אחוריות אני מחליף כל 2-3 שנים. גם אם לא נשרפו. אתם תהיו המומים מכמה יותר אור נותנת נורה טרייה לעומת נורה שדולקת כבר איזה 3 שנים (במיוחד למי שנוסע עם אור כל הזמן).
אני שם אך ורק נורות איכותיות (לרוב אוסרם) ונהנה מעוצמת אור מצויינת לעומת הזבל הסיני.
כסף - עוד 100 ש"ח בשנה על נורות ? אוטו זה רק הוצאות !

כל אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה אבל מזה למפות סינופטיות אני לא יודע איך הגענו.

נערך לאחרונה על ידי student : 08-11-09 ב 18:26.
student מנותק