אביעד, לא חידשת לי כלום, המחקרים מחו"ל ידועים. עדיין, שום מחקר לא נעשה בארץ, ולכן אני נמנע מלהתייחס- לא רלוונטי אלינו.
קרינת השמש חזקה מאוד בישראל, האם אתה אישית בדקת באמצעות ציוד מטארולוגי את קרינת השמש בישראל ובאוסטרליה ויש לך נתונים? כמו כן, על הדרך, האם בדקת את נתוני הטמפ' והלחות בישראל ובאוסטרליה ויש לך מה לחדש לנו? כי אם לא, אינך יכול לטעון דבר. הגיע הזמן להציג נתונים על האקלים באוסטרליה מול ישראל. לעשות זאת על עוד מדינות?
אתר שמסביר את מז"א באוסטליה כותב:
צטט:
במקור פורסם על ידי www.aust.co.i
ברוב חלקי המדינה (אוסטרליה) הטמפרטורות דומות לישראל כאשר בצפון המדינה חם כל ימות השנה ובדרומה קר מהרגיל.
|
במידה וקרינת השמש יותר חזקה, היא מחממת את סוכות הצל של התחנות המטארולוגיות, התוצאה: טמפ' גבוהות יותר, אך לא כך הדבר.
טמפ' מקס' באוסטרליה בשיא הקיץ, מתוך השמ"ט האוסטרלי:
טמפ' מינ' ומקס' ביקנעם, מתוך התחנה המטארולוגית שלי. שים לב: אלו נתונים לצפון, בדרום חם הרבה יותר!
בואו ניתן קפיצה לבית שאן, באותו החודש:
אם כך, האקלים נע עם
נטייה למזג אוויר חם יותר בישראל, בעיקר באיזוריה הדרומיים ובעמק בית שאן. מה קורה באיזור ים המלח, סדום ואילת כאשר הטמפ' נעה סביב 40° ל- 45°?
טבלת נתונים לכל הארץ, מבוסס על השמ"ט הישראלי ותחנות פרטיות ב- 18/10/2009. חם, נכון?
http://www.tapuz.co.il/communa/Viewm...msgid=38853458
אגב, לא הבנתי מדוע ההודעות הרלוונטיות לא הועברו לשרשור שאני פתחתי מס' ימים קודם לכן, ומדוע בכלל נפתחה "תזכורת" לחברי המועדון מבלי לנעול אותה אח"כ.
שלב ההוכחות: סקודה פאביה מדגמנת עם ובלי אורות חזית וערפל - באמצע היום ועוד בצל!
התמונות ללא עריכה (מלבד הטבעת טקסט).
לצלם גם בשמש או שאין צורך? כי זה בצל! אין לי בעיה לצלם גם מרחוק. רמז: חבל על הזמן של כולנו, אין הבדל באורות חזית! לא רואים. אורות הערפל קצת יותר חזקים.