צפה בהודעה יחידה
ישן 02-11-09, 14:28   #10
amitbl
Senior Member
 
האווטאר של amitbl
 
תאריך הצטרפות: Jun 2009
מיקום: ירושלים
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
הודעות: 164
צטט:
במקור פורסם על ידי moty003 צפה בהודעה
לפי דעתי התמונות לא משקפות את מה שתראה באמת על הכביש,
זה צולם עם מצלמה לא כ"כ איכותית.
לכן אם עיניים אנושיות יראו באותו מרחק הם יראו בוודאות את הרכב שמגיע גם בלי אורות.
אמנם עם אורות הרכב יבלוט יותר, זה קשור כבר לכמה ערני אתה בנהיגה.
ולכמה אנשים יש ראיה 6/6?? 20%? וגם אלו שיש להם משקפיים שמתקנים ראייה (ואני כאן בהנחה המטופשת שה80% שאין להם ראיה 6/6 שמים כולם משקפיים) - כמה מהם באמת הולכים לבדיקת ראייה כל חצי שנה ומתקנים את המרשם? 60% (כן בטח)?
ואני נדיב...
מסקנה - אם תסע בלי אורות רק 0.8x0.4=0.32=32% מהאנשים יראו אותך ממרחק רבע מייל (400 מטר) בקיץ, ובחורף הרבה הרבה פחות.

רק נהג אחד מכל שלושה יראה אותך. במקרה הטוב.
תדליק אורות!

צטט:
במקור פורסם על ידי stio צפה בהודעה
הקנס עולה 100 ש"ח.

עלות נורות קדמיות עולות 120 ש"ח, עלות 2 נורות חנייה קדמיות עולות 15 ש"ח, עלות 4 נורות דרך אחוריות עולות כ- 30 ש"ח, ועלות 2 נורות תאורה ללוחית רישוי עולות 10 ש"ח.

במידה ואני אחגוג על האורות ואדליק אותם תמידית, אני אצא בנזק של 175 ש"ח לשנה לעומת 100 ש"ח של הדו"ח, ועוד לא התייחסתי לצריכת הדלק המוגברת (שיכולה להגיע לעוד כמה עשרות שקלים בודדים בשנה) ולבלאי המצבר והאלטרנטור.

במידה ויעצור אותי שוטר אני אצא ללא קנס, וזה בזכות שיטה/ רעיון קטן שפיתחתי במיוחד למקרים אלו.
אחרי כמעט 3 שנים עם הפונטו שלי - מעולם לא נשרפה נורה (ואני נוסע עם אורות גם בקיץ, פשוט כי האור נכבה עם הסוויץ' אז למה להתעסק עם זה).
כנראה שהפונטו קצת יותר שווה מהפאביה (בדברים מסויימים)

נערך לאחרונה על ידי amitbl : 02-11-09 ב 15:30.
amitbl מנותק