צפה בהודעה יחידה
ישן 28-10-09, 19:30   #19
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
צטט:
במקור פורסם על ידי simon377 צפה בהודעה
אין שום צל של ספק שגם באור יום מלא נורה עוזרת להראות ממרחק גדול יותר!
כמובן שבתנאי אובך, עננות וכד' אורות מגדילים את המרחק ממנו אתה נראה.

גיא- אם אתה מדבר על חסכון כספי, מה ההגיון בדבריך?
הרי אם שוטר יקנוס אותך בגין אי הדלקת אורות הרי שזה יתקזז לך עם עלות הנורה ל 35.4 שנים.

עלות קנס הוא 100 ש"ח+ 2 נק', עלות 2 נורות ראשיות 120 ש"ח, ועוד לא דיברנו על עלות נורות הדרך והלוחית הרישוי האחוריות.

לגבי "אלטרנטור מתאמץ"- שטויות.

לא נתווכח- כל אחד ודעתו.

אתה יודע מה?
אל תפתח חלון- מגדיל את התנגדות הרוח = פחות דלק. [אני לא פותח, פתיחת חלון גורמת לרעש חזק. מקס' אני מפעיל את המאוורר הפנימי ללא המדחס, הרבה יותר שקט]
אל תדליק אזעקה- אם היא תדלק בטעות= בזבוז המצבר. [אין לי אזעקה]
אל תפעיל מזגן- מנוע מתאמץ= צריכת דלק גבוהה. [אבל חם]
אל תתקין ריפודים ברכב- יותר משקל= צריכת דלק גבוהה. [אבל ילכלכו לי את המושבים]
אל תאכל לפני נהיגה- יותר משקל=צריכת דלק גבוהה. []
כמובן שתבטל את תאורת תא הנוסעים, תא המטען ותא הכפפות אחרת תגרר להוצאות כספיות עצומות. [למרות שזה נכתב בצחוק, אי אפשר להשוות. האורות האלו לא עובדים בנסיעה, ובפתיחת הדלתות הן עובדות מקס' 5 שניות. גם עוד 10 שנים הן לא יישרפו].

תתחיל מזה שתכבה את פנסי הפוזערפל. [אבל זה יפה...]

דבר אחרון- עוצמת אור מודדים ביחידות לוקס או ביחידות נר\רגל. לא במעלות צלזיוס המשמשות למדידת טמפ.
אני אסביר לך שתבין: גם כאשר על פי המפה הסינופטית ישנו שקע ברומטרי (שרבי, עם רום ניטרלי) מעל איזור פלסטין (ע"פ המפה שהבאת), יתכנו תנאי שרב, מתחת ל 30% ממוצע לחות ארצי מה שילווה ככל הנראה באובך עקב האבק והחול שיש באוויר. נניח שבאותו יום תגיע הטמפ' ל 42 מעלות צלזיוס ועוצמת האור תהייה כ-350 Lux.
לשאר חברי הפורום:יום שרב עם עם אור חלש.
אני מבטיח לך שבחורף מואר פה לא פחות מישראל. גם במינוס 15.
כמה הערות נוספות:

א. פלסטין היא לא מדינה.
ב. כרגע בצפון 34% לחות, אין אובך. לחות נמוכה לא מחייבת התפתחות אובך.
ג. שאר הדברים הם יידועים, בכל מקרה נהיגה בתנאים מכבידים מחייבת הדלקת אורות חזית ואורות ערפל אם צריך.

צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו צפה בהודעה
גיא, זוכר את הפרסומת של "הדלק אורות כדי להיראות" עם התמונה שיש בה הרבה מכוניות בתנאי גשם ואז הן מדליקות את האורות ואפשר בקלות לראות את ההבדל באיכות הראיה?

אם אתה לא זוכר, כנראה שזה עקב גילך הצעיר משהו בכל מקרה בתנאי ראיה לקויים (וכן, גם שמש בשקיעה או בזריחה אלה תנאי ראיה לקויים) כדאי לך להדליק את האורות.
אני זוכר את התשדיר, אבל אני תמיד מדליק אורות בנהיגה בתנאים מכבידים ללא קשר לחוק, צריך להפעיל שיקול דעת, אבל אני לא אכנע לממשלה של סחטנים שמחוקקים חוקים רק כדי להכניס כסף לקופת האוצר.

צטט:
במקור פורסם על ידי Caveman צפה בהודעה
אני אגב גם מדליק אורות ברכיבה גם באור יום...
התקנת דינמו שמייצר חשמל מסיבוב הגלגלים או שזה פועל על סוללות? אגב, יש לי פנס אחורי אדום לאופניים כולל מתקן תלייה (פועל על 2 סוללות קטנות), כולל מצב הבהוב ופעולה רציפה. אם תרצה את הנ"ל תגיד, יושב במחסן כבר 10 שנים לפחות.
stio מנותק   הגב עם ציטוט