27-10-09, 18:47
|
|
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
צטט:
במקור פורסם על ידי stio
דעתי היא כזו:
עקב קרינת שמש חזקה מאוד בישראל וכמו כן זוית השמש בחודשי הקיץ, הדלקת אורות מיותרת מכמה סיבות:
1. בפנסי רפלקטור כמעט לא רואים האם האורות עובדים או לא- וזאת עקב זוית השמש שמסנוורת. בפנסי זרקור רואים במעט יותר טוב, ורק בפנסי קסנון יש הבדל משמעותי.
שטוית במיץ - גם ביום ניתן להבחין האם האורות עובדים או לא.
סוג בית הפנס פחות קריטי, אך ההבדל בנורות משמעותי יותר - קסנון ברור יותר לעין גם ביום
2. הדלקת אורות גורמת לשחיקת נורות מואצת, כלומר תדירות החלפת הנורות תהיה גבוהה יותר. מדובר בהוצאות כספיות משמעותיות לאורך זמן, במיוחד ברכבים שהחלפת הנורה בהם מסובכת יחסית.
שחיקה מואצת?
במקום להחליף נורה פעם בשנתיים - תחליף נורה פעם בשנה.
הוצאות כספיות משמעותיות?
ידידי, נורה עולה כמה ש"ח בודדים.
אם תיהיה נחמד - יתכן ואפילו לא יגבו לך כסף על הנורה (וראיתי מקרים כאלה בשקודה).
3. עקב הדלקת אורות האלטרנטור והמצבר מתאמצים מעט יותר, אשר מוביל בסופו של דבר לצריכת דלק גבוהה מהרגיל.
גיא, אתה באמת חושב לפני שאתה כותב?
רק אני רואה פה ערימה של שטויות?
לא מדובר בצרכן חשמל אימתני, אלא בכולה נורות מסכנות.
ידידינו, תכנס לפרופורציות.
לסיכום:
לעולם אני לא מדליק אורות ביום בחודשי הקיץ, לא בעיר ולא מחוץ לעיר. הדלקת אורות לא תורמת לבטיחות, מיותרת, בזבזנית ומובילה להוצאות כספיות מיותרות.
מאז ומעולם (משהו שאימצתי מימי לימוד הנהיגה) אני מדליק אורות, בלי קשר לעונה (אביב, קיץ, סתיו וחורף) - עצם העובדה שהאורות דולקים, רואים אותך טוב יותר וזה מעט יותר בטיחותי - מצדיקה את הדלקתם.
לגבי ההוצאות ושאר השטויות שמסביב - כבר הגבתי. שטויות.
דעתכם היא...?
|
תשובות באדום.
|