צפה בהודעה יחידה
ישן 24-10-09, 10:16   #50
אלעד ס
Member

האווטאר של אלעד ס

הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
בלי לפגוע, לקחת את ההסבר שלי ועשית ממנו סלט יווני עם גבינת חלומי.
אני מדבר איתך על מצב שבו הרכב נמצא בהילוך קבוע שאינו משתנה - אתה מדבר איתי על מצב של הילוך סרק ועל מצב של הילוך שמשתנה (משישי לחמישי). איפה אני ואיפה אתה?

בנוגע למידת המורכבות של מכונית לעומת אופניים: בפשטות, אתה טועה. יחסי ההעברה בגיר ובדיפרנציאל הם קבועים, ובהנחה שלא שינית את מידת הצמיגים המקורית עמה הגיע הרכב, בעודך נוסע במהירות X ובהילוך Z, הסל"ד תמיד יהיה Y.
אם תפעיל מזגן, צריכת הדלק תעלה בשל העומס שהמדחס מפעיל על המנוע, אולם הסל"ד לא יעלה, ממש כפי שרגליך לא תסובבנה את הפדאלים מהר יותר בעליה (אני מזכיר: בהנחה שנשארת באותו הילוך).

דבר אחרון: בניגוד למה שנוטים לחשוב, הורדת הילוך בעליה ובעקבותיה עליה בסל"ד אינה גורמת למנוע להתאמץ - נהפוך הוא! העליה בסל"ד מאפשרת למנוע לעבוד בתחום רצועת הכוח שלו, ולכן למרות שהרעש המתלווה לכך מרתיע נהגים מלהגיע לתחום הגבוה של הסל"ד, למעשה מדובר בעשיית חסד עם המנוע, ובמקרים רבים הדבר אף יוביל להורדת טמפ' העבודה שלו (שילוב של סחרור מהיר יותר של נוזל הקירור + עבודה בתחום רצועת הכוח של המנוע).
אני אחזור לדוגמה של האופניים: אתה רוכב בעליה במהירות X. אילו מבין האפשרויות הבאות תעדיף: נסיעה בהילוך Z בסל"ד Y או נסיעה בהילוך Z> בסל"ד >Y ?

נערך לאחרונה על ידי אלעד ס : 24-10-09 ב 10:18.
אלעד ס מנותק   הגב עם ציטוט