|
חח כן, אני די הרבה פה. לרוב מריץ כל מיני צירופי מילים ולומד ככל האפשר על הרכב.
לאחר חיפוש מאוד ארוך, אני רואה שהבעיות ה"גמגומים / "רעידות" / "יריות" וראיתי עוד מושג "מקרתעה", די נפוצות בספיסים.
אחרי קריאה מאוד ארוכה יש לי חשק לקפוץ לשמשון שיערוך לי בדיקה של המצתים שהמסוכניק שלי הרכיב לי. על המצתים היה רשום "פיאט" בכחול. פתאום יש לי חשד שהמצתים לא מתאמים. אני עכשיו מבין שהיה יותר עדיף ללכת למורשה ולהיות ראש שקט מאשר כל היום להריץ חיפושים על הסלנגים שהמסוכניק שלי השתמש. מצד אחד, המוסכניק שלי עובד בבקרים במוסך מורשה מאוד מוכר שכל חברי הפורם מכירים, בערב הוא עובד פרטי ועושה שעות נוספות. מצד שני, הוא לא כל כך מכיר את הרכבים של פיאט, כשאמרתי לו שאני רוצה שישפוך לי את המים הירוקים וישים פראפלו הוא שאל אותי קודם כל מזה פראפלו :/ הסברתי לו שנוזל שנועד רק לדגמים של פיאט.
הוא אמר לי שאני בן אדם פדנט מדי ושמים ירוקים יעשו את העבודה.
מהתשובה הזאת מאוד התבאסתי, אך היתי יוצא בנזק רב יותר אם היתי הולך למורשה, אז כמובן מבורות הסכמתי לטפל ברכב שם. ועכשיו אני נכנס לנעלי שרלוק הולמס ולנסות לגלות מה הדיוק הוא שם איך כמה ולמה :/ .
אני חייב לציין שרכבים של פיאט נורא רגישים. כשחיפשתי לקנות רכב התעיצתי בקארספורם ועם חברים. ראיתי שבפורמים די תומכים בפיאט והחלטי להסיר את הסטיגמה וללכת על אחת כזאת. מה רע ? בטיחות לאומת האחרות, נראה יותר חדשני ויותר חסכונית בדלק. אבל עכשיו אני עושה השוואה עם *** שיש ברשותו סוזוקי בלנו,
ורואה שאולי היה עדיף רכב יפני ישן. הרכב אצל *** שנה וחצי ופרט לישור קו לא עשה כלום ואין צורך. מערכת חשמל תקינה, ותאימינו או לא אפילו חסכונית. אז נכון, בבטיחות היא לא מצטיינת אבל באימונות היא כן. ואני מדבר מנסיון של 3 בלנו, אבא שלי הגיע איתה ל 160, פרט לבלאי טבעי והחלפת בולמז לא היה כלוםץ דוד שלי סגר 140 ק"מ ואותו דבר, יש לרכב נטיה עם הזמן להתישב. עכשיו גם *** הרכב שלו מתחיל להתישב והמסכניק כבר אמר לו שצריך להחליף את הבולמים.
היום כבר אין טעם להסתכל אחורה, אני אוהב את הרכב שלי אבל יש דבר שאי אפשר להתווכח עליו, ישנם רכבים שמתמודדים הרבה יותר טוב עם ההזנחה והתעללויות ויש רכבים פחות, ישנם רכבים שמזדקנים יותר בכבוד וישנם פחות. ביום חמישי אני והספייס שלי חוגגים חודש. ובחודש הזה היא לא הפסיקה להפתיע. אומנם לא מדובר בדברים רציניים וסתם דברים קטנים ומעצבנים אבל עדיין מרגיז שיש אותם.
אולי הספייס שלי מפונקת יותר פשוט. הרכב שלי עומד על 80K, תיעוד אחרון במוסך מורשה היה ב 73K מוסך קרל ר"ג (מוסך מורשה).
לקחתי לי רכב עם הרבה קפריזות, אבל אני חייב להודות שאני די אוהב אותו. אני רק מקווה שהיא תפסיק עם השטויות שלה ואני אניע יום אחד ואפסיק לנסות לחדד אוזניים ולחפש תקלות אלא פשוט אשים רדיוס ואהנה מהדרך.
בשביל הראש השקט אני אנסה לקבע אצל שמשון, ללכת אליו לבדיקה ואני אחזור עם עדכונים.
תודה לכל העוזרים, אחלה פורם יש לכם ואני ממש נהנה לקרוא בו.
נערך לאחרונה על ידי mishel27 : 21-10-09 ב 04:48.
|