מדד הקלווין לא מודד את עוצמת האור, אלא את הגוון שלה:
למשל:
צטט:
Color temperature is a characteristic of visible light that has important applications in lighting, photography, videography, publishing, and other fields. The color temperature of a light source is determined by comparing its chromaticity with that of an ideal black-body radiator. The temperature (usually measured in kelvins (K)) at which the heated black-body radiator matches the color of the light source is that source's color temperature; for a black body source, it is directly related to Planck's law and Wien's displacement law.
Higher color temperatures (5000 K or more) are "cool" (green–blue) colors, and lower color temperatures (2700–3000 K) "warm" (yellow–red) colors.
|
הבעיה היא בדרך שבה אנשים מתקינים את הזוועות האלה.
פנסים בעלי מערכת זנון צריכים להיות ספציפיים לעניין, לא רפלקטורים, וגם לא עדשות (פרוז'קטורים) סטנדרטיים. הם חייבים להגיע עם מתזים לניקוי הפנס (לכלוך שלא מנוקה מהפנס נדבק, מתחמם וגורם נזק לפנס), והם צריכים להיות מכוונים כמו שצריך.
בשביל לקבל את כל זה, צריך להשקיע כסף. לרוב האנשים אין את החשק/יכולת להשקיע את סכום הכסף הנדרש כדי לקבל מערכת איכותית ובטיחותית, וכל מה שמעניין אותם זה שהרכב שלהם מאיר באור ורוד.
לכן, שאני מגיע מולם, אני מסתנוור מהאור הורוד שיוצא מהרפלקטור המלוכך עם פיזור האור הלא שווה. זה מפריע לי, זה לא בטיחותי, ואני שמח שזה לא חוקי.
וכן, מדבקות על החלונות ימנעו ממנו להתנפץ.
אם לא ידעת, השמשה הקדמית ברכב שלך למשל, לא יכולה להתנפץ. למה? כי בזמן תאונה, הדבר האחרון שאתה רוצה זה שברי זכוכית שעפים לך לפנים במהירות דיי מהירה. היא בנויה משכבות של זכוכית עם ניילון (עד כמה שידוע לי), ולכן אי אפשר לנפץ אותה, אלא רק לשבור אותה והיא תתגמש.
אם אינני טועה, שאר חלונות הרכב גם בנויים כך. המדבקות כנראה מפריעות לפעולה התקינה של החלון. כאן כבר קטונתי.
אנשים לא מבינים את זה, אבל דברים שטותיים כאלה פוגעים בבטיחות הפסיבית של הרכב. זה מתחיל בנורות ורודות, ממשיך עם בובות ודיסקים שתלויים על המראה ומפריעים לשדה הראייה של הנהג, ומסתכם בתנוחת שכיבה מוגזמת על הכיסא.
לפותח השרשור, אני משתמש בנורות של OSRAM, הסטנדרטיות שנמכרות באוטו-דיפו כבר קרוב ל 4 שנים על הרכב הנוכחי. הן לא נשרפו מעולם, מאירות מצויין, זולות, וכמובן שחוקיות.
ממליץ בחום.