צפה בהודעה יחידה
ישן 30-09-09, 20:16   #7
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
זה לא עניין של מי טובה יותר, הרי זה ברור שאם מישהו מחפש רכב "מגניב ומיוחד", אז ה-500 תקרוץ לו, ומי שמחפש פרקטי יותר אז הפביה תקרוץ לו (אלו סתם 2 דוגמאות אם נשארים בתחום פיאט-סקודה).

זה גם לא עניין של "הפיאט שלי תקרע כל 1600 של סקודה בפתיחות".

ובעיקר זה לא עניין של "פיאט טוב - סקודה סתם".

אני פשוט לא מבין מה כל דברי ההלל והשבח הבלתי פוסקים על רכב שיש לו בקושי שנה על הכביש. אז נכון, מניסיון (של אחרים) עם רכבים קודמים של החברה הוא רוב הסיכויים ימשיך לגלות אמינות גם בהמשך, אבל דחילק - מספיק.

סקודה מייצרת רכבים פרקטים, אמינים, נוחים ונראים סבבה (רובם).
פיאט מייצרת רכבים פרקטים אבל עם קצת יותר פיצ'רים גאג'טים למינהם (ע.ע מערך הBlue ב-500), אמינים בהחלט (תוציאו כבר את הסטיגמות מהראש), אולי קצת יותר רגישים להזנחה, נוחים בהחלט ונראים מצויין (עניין של טעם כמובן, אני מאד אוהב את העיצוב האיטלקי לרכבים).

אני מנסה להבין איך בכל (הקצנה מכוונת) שירשור פיאט עם בעיות נכנסים להשוואה של כמה סקודה אמינה, שלרוב מדובר על רכב שנת 95-2002 ומשווים את האמינות שלו לרכב בן שנה שעבר את כמות הק"מ שאני עובר ב-3 חודשים - הרי זה ברור שגם בסקודה החביבה בסופו של דבר חלקים יתיישנו וידרשו החלפה אחרי כמה שנים על הכביש.

וגיא, אני מבין שאתה מתוסכל מפיאט בארץ אבל בחיית, דודי רשם שהוא "פותח את רוב ה1600" ואתה רשמת תגובה שציירה לי ישר פרצוף חצי עקום כזה של "אהה? איפה אתה חי?"
נסעת על ELX ידנית/רציפה? לא, נכון? אז איך אתה רוצה לחוות דעה על מה שנרשם על רכב שאתה לא מכיר? תתפלא מה 20 כ"ס נוספים ונהג שיודע להעביר הילוכים בזמן יכול לעשות אל מול רכב עם טיפה יותר כוח, אבל גם יותר משקל וגיר אוטומטי נשלט מחשב.
וכן, תסלח לי, אבל אם נקח לדוגמא את המזדה 3, חביבת הפתיחות של כל ילד שלוקח את הליסינג של אבא, אז מנוע 1600 שמאיץ (נתוני יצרן) מ0-100 ב12.4 שניות, הייתי אומר שזה דיי מצחיק אל מול מנוע 1250 שעושה זאת בפחות, ועם פחות כ"ס, ועל כן - על מה השאלה? ברור שהספייס הקטנה תעמוד בגבורה ואף תגבור על רוב ה1600 המשפחתיות, במיוחד בשנתונים הנמוכים יותר - כמובן שכל זה יפה כל עוד מדובר במישור, אני דיי בטוח שבעליות ל1.6 יהיה יתרון.

נערך לאחרונה על ידי Ron_Dadon : 30-09-09 ב 20:19.
Ron_Dadon מנותק   הגב עם ציטוט