צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon
וחיסרון של 200 ק"ג נוספים למשקל העצמי...
נו באמת.
אם כבר אני לא הייתי מנסה להתגאות בזה שמנוע 1600 16V VVT מגיע בסה"כ ל-5 כ"ס יותר ממנוע 1400 16V של פיאט. (אם כבר, אז הקורולה 1.6 מגיעה ל 125 כ"ס, זה כבר נתון מרשים בהחלט ל 1.6)
ובנוסף - בגירסה האוטו' לסקודה לפי נתוני יצרן לוקח 11.5, בעוד שלפיאט 10.7...
עכשיו אפשר לנסות בבקשה להפסיק להלל את סקודה ללא הפסקה?
בלוקבסטר?  מה זה? 
|
200 ק"ג אולי בגרסה האוט'...
אני מדבר על הגרסאות הידניות - וההבדל ביניהן הוא סביב 100 ק"ג ומטה.
בעבר VAG יצרו 1.4 16V עם 101 כ"ס. אז?
מניסיוני עם שני המנועים (1.4 16V ו-1.6 16V VVT) - זה מאוד נחמד על הנייר, אלא שפועל זה מרגיש אחרת לחלוטין - עוד 200 סמ"ק, עוד 4 כ"ס ועוד 3 קג"מ (שמגיעים בסל"ד נמוך משמעותית) מרגישים הרבה יותר בריאים ונמרצים, למרות שהם על משקל כבד יותר.
ולגבי הקורולה - היפנים תמיד ניסו להוציא כמה שיותר סוסים מנפח ספציפי...
אומנם בקורולה ההספק בהחלט קצת, אל המומנט נשאר בדיוק כפי שיהיה קודם - וזאת הבעיה בלנסות לשפר את ההספק מנפח מסויים - המומנט כבר הגיעו לקיצו.
והקורולה באמת נוסעת נחמד ו... זהו.
היא לא נוחה, לא מתנהגת וגם בקושי בולמת.
מלבד הבראבו החדשה - אין לפיאט שום רכב מעניין/שום רכב שמסוגל להתמודד בכבוד אל מול המתחרות הגרמניות, היפניות ואפילו מול הקוריאיניות המתחדשות.
אחרי 1400 ק"מ בבראבו - אין ספק שהיא הפיאט הטובה ביותר.
היא איכותית ביחס לשאר, היא מרווחת להפליא, מאובזרת היטב, בטוחה מאוד, מעוצבת ויש לה תא מטען גדול במפתיע ומנועים טובים (לפחות המולטיג'ט 1.6 החדש).
רק חבל שלמרות שיש שיפור באיכות - היא עדיין לא מושלמת, כך גם הגיר המסילתי והנוקשה, ההגה הרך וחסר כל תקשורת והנוחות היחסית קשיחה.
ההבדל בין פיאט לבין שקודה - הוא ששקודה נשארה מותג עממי וזול מהרכבים של חברת האם (ואף עולים עליה. מניסיוננו, הפביה עדיפה נחרצות על פני הפולו והאיביזה) ולקחה מחברת האם אך ורק את הדברים הטובים - האיכות הגבוה, המחיר הנמוך והאמינות המשובחת (וזה המקום לציין שהפולו והאיביזה - מניסיוננו - לא יכולות להתחרות באמינות המצויינת של הפביה).
גם אני הייתי מאלו שעד לפני כמה שנים - צחקו, זלזלו וירדו על הרכבים של היצרן המדובר...
היצרן הקומוניסטי דאז.
והיום, אחרי 3 פביות - יש לי הרבה כבוד והערכה למותג הזה.
מותג שעושה מחברת האם שלו צחוק, גם בגרמניה (פביה מדורגת שלישית במכירות בגרמניה - בחודש האחרון. הרבה לפני האיביזה ומעט לפני הפולו).
אחד היצרנים הבודדים שהצליחו לשמור על מכירות שפויות במצב הכלכלי העולמי שפוקד אותנו כרגע.
אחד היצרנים שעסוק בלחדש את המפעלים שלו ולהקים מפעלים חדשים ברחבי העולם בעקבות דרישה לרכבים שלו.
לפני כל הצחוקים, בדיחות וזלזול ביצרן הצ'יכיגרמני - אני ממליץ שתסתכלו על ההתקדמות שהוא עשה עם השנים.
התקדמות אותה פיאט לא הצליחה ולא תצליח לעשות בפרק זמן דומה.
אני ממליץ לערוך ביקור במוזיאון ולהבין את המורשת והמסורת שיש מאחורי אותו מותג שנהוג לזלזל בו.
כמו כן, מומלץ לבקר במפעל שלו במלאדה בולסלאב ולהבין שמדובר באחד המפעלים המודרניים, המתקדמים והגדולים בעולם.
מפעל מודרני וחדשני משל חברת האם...
אתם חושבים שאת כל תיבות ההילוכים פולקסווגן מייצרת?
אתם חושבים שאת כל המנועים פולקסווגן מייצרת?
התשובה היא - לא.
שקודה מייצרת (בעבור כל הקונצרן) את מנועי ה-1.2, 1.2TSI החדש, 1.4TDI PD הותיק וגם תיבות הילוכים ספציפיות.
בנוסף, חלק מהמתכות/חלקים השונים - מגיעים משקודה אל שאר חברות הקונצרן ולא ההפך.
עם כל הכבוד לפיאט - ויש איפה שהוא עוד כבוד...
כבוד לימים הטובים שלהם מהעבר (פיאט 124, פיאט 127 והפיאט 131 סופר מרפיורי - שהיו להוריי בזמנו).
כיום, לפיאט יש עוד מה ללמוד לגבי העתיד והשתדרגות המותג, בעיקר משקודה - שגם היא חברה עממית וזולה - בדיוק כמו פיאט.