צפה בהודעה יחידה
ישן 06-09-09, 18:23   #248
stio
כתבנו בצפון
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
מיקום: צפון
הגלגלים שלי: :
הודעות: 3,444
> החגיגה נמשכת: 16,365 כלי רכב חדשים נמסרו בישראל בחודש אוגוסט 2009; העלאת מס הקנייה ל- 90% עדיין לא מרתיעה רוכשים וחברות ליסינג; 'פיאט' רושמת עלייה של 15.5% במכירות עם 239 מסירות



מאזדה 3 החדשה. מלכת המכירות של 'דלק מוטורס' l צילום: יצרן


ע"פ נתוני "איגוד יבואני הרכב" עולה, כי בחודש אוגוסט 2009 נמסרו ללקוחות 16,365 כלי רכב חדשים. מדובר בירידה של 0.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כלומר ללא שינוי משמעותי.
נתון זה מפתיע גורמים בענף הרכב, שכן בתחילת אוגוסט נכנס לתוקפו "המס הירוק", שנועד להעלות את מס הקנייה ל- 90% תחת סיפור כיסוי של תוכנית ייעודית להפחתת זיהום האוויר הנפלט מכלי הרכב.

'מאזדה' ממשיכה להוביל את הטבלה עם לא פחות מ- 3,113 מסירות, הרבה בזכות ה- 3 החדשה שעשתה עלייה לא מזמן לארץ הקודש, ומשאירה את 'טויוטה' הרחק במקום השני והמכובד, עם 2,062 כלי רכב חדשים שנמסרו ללקוחות.
במקום השלישי עם 1,430 מסירות ממוקמת 'פורד', שעלתה ב- 6.6% במסירות יחסית לתקופה המקבילה אשתקד ודוחקת את 'יונדאי' הקוריאנית למקום הרביעי עם 1,296 מסירות.
במקום החמישי נמצאת 'שברולט', שלמרות השקת ה- 'קרוז' החדשה, ירדה ב- 27.5% במסירות ומסרה 795 כלי רכב בלבד. יש לציין שדגם זה קיבל קריאה לתיקון עקב בעיה במחשב ניהול מנוע, דבר שיכול להרתיע קונים פוטנציאלים מסויימים וחברות ליסינג.
'סקודה' של 'צמפיון מוטורס' רושמת ירידה במכירות של לא פחות מ- 7.3%, ומסרה 368 מכוניות בלבד למרות היצע מכוניות נרחב, אליה הצטרפה לא מזמן הסופרב החדשה.

את ה"עלייה הגדולה" יכולות לרשום לעצמן מס' חברות: 'פיג'ו' של 'לובינסקי' שצירפה להיצע את דגם ה- 308 החדש ועלתה ב- 151.7%, היישר למקום ה- 9 בטבלה עם 667 מכוניות; 'סיטרואן' שעלתה ב- 52.3% ומסרה 783 מכוניות וחברת 'פיאט' של 'סוכנות מכוניות לים התיכון' שעלתה 15.5% ומסרה 239 מכוניות חדשות ללקוחות המאושרים.


"עלייה של 15.5% במסירות". הפונטו החדשה באירוע מכירות בחוצות אלונים שבצפון l צילום: גיא


> חטיבות היוקרה: החגיגה כפולה

בתחום היוקרה רושמת לעצמה 'אוודי' עלייה גדולה של 147.3% עם 183 מסירות, מקום אחד בלבד לפני 'וולוו' שעלתה גם היא ב- 121.1% ומסרה 126 מכוניות חדשות.
'אלפא רומיאו' עולה ב- 457.1% במסירות, אך מוסרת רק 39 מכוניות ללקוחות, הרבה בזכות ה- 'מיטו' החדשה- הקטנה הספורטיבית של היצרן האיטלקי, שעוררה מעט את מכירות החברה.
'לקסוס', חטיבת היוקרה של 'טויוטה' היפנית לא מאכזבת, ועולה גם היא ב- 46.3% ומוסרת 60 מכוניות חדשות ללקוחות המבוססים.

כמו בכל דבר טוב יש גם דבר רע, ומרצדס יורדת ב- 43.1% ומוסרת "רק" 70 כלי רכב ללקוחות, שעדיין כנראה מאוד מאושרים מהרכישה החדשה.

נערך לאחרונה על ידי stio : 21-11-09 ב 23:54.
stio מנותק   הגב עם ציטוט