|
שלום לכולם,
מתנצל על העדכון המאוחר, לא היה לי זמן לגשת למוסך של המזגנים ולעדכן.
כשהגעתי למוסך, עדכנתי אותם שעדיין יש ריח רע וביקשתי לפתוח את המפוח ולבדוק שם, למרות שהתעקשו מאוד לא לפתוח ובמקביל המליצו על תרסיס של חברת "וירט" לניקוי בקטריות וריח רע, התעקשתי לבדוק במפוח.
המפוח היה נראה נקי לחלוטין.
התרסיס שעליו המליצו עולה לדבריהם 150 ש"ח, הטיפול הוא: מניחים את התרסיס כאשר הוא לחוץ (יש תופסן שמחזיק את התרסיס לחוץ) באיזור הרגליים של הנוסע, כאשר המזגן עובד על עוצמה מלאה וממחזר אוויר שבתוך הרכב, כך שלמעשה התרסיס נשאב אל פתחי האוורור ומנקה את הבקטריות.
לא הסכמתי לכך וניגשתי לחפש לי תרסיס במקום אחר, הגעתי לחנות לחלקי חילוף, ביקשתי תרסיס כזה, מכרו לי ב- 20 שקלים תרסיס של חברת Wynn's, ריססתי מס' דקות באיזור הפילטר וגם ישירות לתוך פתחי האוורור (בהמלצת המוכר).
באותם רגעים לא היה זכר לריח, לאחר 20 דקות שהמזגן כבוי, היה זכר לריח, אך קלוש. לאחר שהרכב עמד כל היום, הריח שב כשהיה.
גם במוסך וגם כאן, נאמר כי הסיכוי לבעל-חיים מת הוא קלוש, משום שהריח היה חריף הרבה יותר.
כנראה מדובר בבקטריות, רק מוזר לי ולא הגיוני שיום בהיר הצטברו להן פטריות ועובש שגורמות לריח ממש חריף מהמזגן, לפני כן האוויר שהיה יוצא היה נקי לגמרי וחסר כל ריח לוואי.
האם קיימת דרך נוספת לטפל בבעיה זו, או שעליי פשוט לחפש תרסיס טוב יותר משרכשתי? (המחיר מעיד על תרסיס באיכות נמוכה לדעתי).
גם כיוונים נוספים יעזרו, אולי משהו פה מתפספס...
אודה מאוד לכל עזרה נוספת וכמובן שאעדכן בהמשך.
תודה רבה,
אורן.
|