צפה בהודעה יחידה
ישן 25-08-09, 17:36   #4
0r3n
Member

האווטאר של 0r3n

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס 2001 sx60 דגם מנוע A4000
שלום לכם,

לשמחתי, בעזרתכם מצאתי את הצינור, עבה יחסית, אך לא היה נראה סתום.
בכל זאת, לקחתי את הרכב למוסך המטפל במזגנים לרכב, הוא נתן לחץ אוויר במשך מס' שניות לתוך הצינור.
בדקנו גם את מסנן האוויר של המזגן (מה שנמצא בצד הנוסע, תחת תא הכפפות), שלא הוחלף לפחות שנתיים: הוא היה סתום לגמרי, הוחלף ב- 150 שקלים, כולל עבודה (סביר?), לו ידעתי שזה רק 2 ברגים, הייתי קונה פילטר ומחליף לבד... למדתי להבא.
אציין כי כאשר עובד המוסך הוציא את הפילטר הסתום, הוא ביקש להפעיל את המזגן למשך כמה דקות, ואכן הריח נעלם (זה היה כך גם כאשר הפילטר הישן היה מורכב...) ואז הוא החליף את הפילטר.
לצערי, לאחר שהרכב עמד 10 דקות והפעלתי שוב את המזגן - הריח חזר לכמה שניות.
ולאחר שהרכב עמד כל היום והפעלתי את המזגן - הריח חזר למס' דקות, כמו שהיה קודם, כך שהבעיה לא נפתרה.
באותו זמן, כאשר הייתי במוסך, אמר לי העובד כי אם החלפת הפילטר לא תפתור את הבעיה, יש לקנות חומר שנקרא "Aqua Fresh", להוציא את הפילטר ולרסס ישירות פנימה לתעלות המזגן וגם לרסס מעט על הפילטר עצמו.
קצת התאכזבתי שזה הרעיון: לטפל בריח רע ע"י ריסוס ריח טוב, הייתי מעדיף לגלות את מקור הריח ולהסירו, כתגובה לכך אמר לי העובד כי כדי לגלות את מקור הריח, יהיה צורך לפרק את ה- Dash Board ולבדוק את הצינורות אחד אחד, מה שיכול לקחת עד יומיים עבודה ולהגיע למאות, אם לא אלפי שקלים.
לכן, כך אמר, שלב א' הוא להחליף פילטר אוויר, שלב ב' הוא לרסס את החומר הריחני אל צינורות המיזוג ושלב ג', הפחות מומלץ, הוא להתחיל לפרק את הצינורות וה- Dash Board על-מנת לגלות את מקור הריח.
שכחתי לציין כי בדקנו גם רטיבות בצד הנוסע, מתחת לשטיח, אך המקום נמצא יבש לגמרי (וגם אין שם ריח - הריח יוצא ישירות מפתחי האיוורור של המזגן).

מתנצל על ההודעה הארוכה ומודה מאוד על הסבלנות והעזרה.

אשמח לשמוע דעות נוספות מלבד דעתו של עובד המוסך, עזרתכם יקרה מפז.

ערב נהדר,
אורן.
0r3n מנותק   הגב עם ציטוט