צפה בהודעה יחידה
ישן 20-08-09, 08:04   #9
Ron_Dadon
Senior Member
 
האווטאר של Ron_Dadon
 
תאריך הצטרפות: May 2008
מיקום: עכו
הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
הודעות: 632
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
שוב, הכל עניין של הרגל. ברגע שתתרגל לרכב, תדע פחות או יותר מתי להרפות מעט, ובכל מקרה - גם אם לא תרפה לא קרה כלום! הרכב נועד לנהיגה כרכב אוטו' לכל דבר. היתרון ב"הרפיה" זה להקל על ה"זעזוע" בזמן העברת ההילוך.

תחשוב על זה ככה, הגיר הרובוטי הוא כמו נער בשיעור נהיגה ה-20 שלו. מתנהג יפה רוב הזמן, אבל גם לו מדי פעם קורה "זריקת קלאץ'", ומכאן כל ה"רעידות וטלטלות" שכולם מתארים בצורה זוועתית כל כך. על פונטו רובוטית לא נסעתי, אבל על קורולה כן ואני חייב לציין - לא יודע על מה כל המהומה שעשו מסביב שהגיר הרובוטי כל כך גרוע, אני לא הרגשתי משהו מיוחד.

---
לעניין הזינוקים למינהם - גיא, דיברת על ילד שבא מאחור?
אז בוא נחשוב על הסינריו הבא:
לא ילד, אלא רכב בא מאחור, הנהג בדיוק מחפש מספר בפלאפון ואתה רואה דרך המראה שהוא לא הולך להספיק לעצור. בלם יד? ביי ביי לאחורי הרכב שלך. לא בלם יד? התגובה שלך תהיה הרבה יותר מהירה ואולי תספיק לעשות משהו להמנע מהתאונה.
גם זה תסריט שיכול להתרחש.

בשורה התחתונה - בלם היד מיועד לחנייה בלבד (או לעמידה בפקקים ). בין אם תעמוד ותבצע זינוק עם חצי קלאץ' כמו בשיעורי נהיגה (תרים ותחכה שהרכב ירעד), או שעם הניסיון והכרות הרכב כבר תבצע את זה בצורה כל כך אינסטנקטיבית שכל המהלך של חצי קלאץ'->קצת גז->שיחרור קלאץ'->המשך גז, יקח לך שנייה אחת אם לא פחות. זה ממש לא בטיחותי להשתמש בבלם יד בזמן נסיעה.
__________________
Fiat Punto Spice 2001 ELX Auto'
Ron_Dadon מנותק