צפה בהודעה יחידה
ישן 19-08-09, 22:16   #3
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
נתחיל מזה שתקרא את השרשור הדביק על הפונטו.
לשאלות שלך:
  1. גיר רובוטי הוא גיר ידני לכל דבר, וכל מה שמשתמע מזה. השוני היחיד, הוא שאין לך דוושת מצמד. את זה הרכב עושה עבורך. כל התפעול שלו זהה לחלוטין לגיר ידני, מלבד לחיצה על המצמד. טלטולים יהיו אם לא תתפעל אותו נכון. כמו שלא משאירים גז לחוץ בהעברת ילוך בגיר ידני, לא עושים זאת ברובוטי. ישנם מערכות שיודעות לנתק את הגז, אבל זה לא המקרה.
    זינוק בעליה הוא זהה לגיר ידני. תעזוב את דוושת הבלם מבלי ללחוץ על דוושת הגז, והרכב ידרדר אחורה. ולמי שיזרוק את המונח בלם יד לכאן, אני מתנצל, אבל הוא לא יודע לתפעל רכב בעל גיר ידני/רובוטי. מעולם, בכל שנות הנהיגה שלי, 6 במספר למי שמתעניין, לא השתמשתי בבלם היד מלבד כאשר הרכב חונה. מעולם לא ראיתי את אבי, אימי, חברי, או כל אחד אחר "נורמלי" עושה זאת. כן, גם שטיילתי לי עם הרכב באיזור ירושלים, חיפה או טבריה. לא משנה כמה תלולה העליה. וכן, התנסתי ברכבים עם גיר רובוטי לא מעט.
    נכון, זה שונה מתפעול גיר אוטומטי, אבל זה כמו "להתרגל" לגיר ידני, פשוט צריך לעשות את הסוויצ' הזה בראש.
  2. כאמור, זהה לגיר ידני. מלבד היחידה המפעילה את המצמד.
  3. להיפך. בגלל שאין ממירי כוח למינהם שקיימים בגיר אוטומטי, צריכת הדלק תהיה נמוכה יותר באופן כללי. ממש כמו עם רכב בעל גיר ידני.
  4. לא ממש. הרובוטי של פיאט/אלפא נחשב לטוב מאוד בהשוואה לאחרים. הם רק משתפרים עם השנים.

לבסוף, בצע נסיעת מבחן ברכב, כך תדע איך ההרגשה.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 19-08-09 ב 22:22.
Caveman מנותק