|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
מוטי היקר שלום,
אנא הסר מליבך שאלות על בעיות שטרם התחלת איתן.
כפי שכתבתי וכפי שנאמר לך על ידי מורשה כתוצאה ישירה של בדיקת האקזמינר, חיישן הסל"ד ברכבך תקול , והוא זה שגורם לרכבך להכבות בהילוך סרק (אני גם יכול לומר לך מניסיוני, שפעם הוא נכבה ופעם לא, זה לא משהו שיהיה קבוע). אי לכך ובהתאם לזאת, יש קודם כל להחליפו. נקודה. קודם כל להחליף את החיישן סל"ד. אין טעם שנחזור על זה שוב.
לגבי צריכת הדלק, משום מה אני רואה שבוער בך לדחוק בי לתת לך ייעוץ להחליף את חיישן הלמבדה, כבר כעת אם לא הייתי ברור עד עכשיו, אני מודיע לך חגיגית, שאני לא עובד ולעולם לא עבדתי בשיטת המצליח. אני לא בעד החלפת חלקים, בדיוק כמו שלא עושים לאף אחד ניתוח לב פתוח, עד שלא מבצעים בדיקות מקיפות וצילומים מקיפים. ולכן, עד שלא הוכח באופן ממשי מוחשי, שחיישן הלמבדה אינו תקין, לא אכתוב לך להחליפו. נקודה. והיה ויתברר כי לאחר הרכבת החיישן, אכן החיישן אינו תקין, אז אומר לך שאתה צריך להחליפו ולהיפרד מעוד 1000 ש"ח פלוס מינוס מעמ ועבודה. אך עד אז, לא אייעץ לך להחליפו, אם יש פה מישהו שחולק עלי, אשריו ואשרי חלקו, אני לא עובד בצורה כזו.
לגבי צריכת הדלק המשך, לא מן הנמנע שישנם עוד גורמים המשפיעים על צריכת הדלק, עם זאת, על מנת להגיע אליהם ולבדוקם, יש קודם כל להחליף את חיישן הסל"ד. ורק אז, ניתן לבצע המשך בדיקות ולראות אם הוא זה שגרם לתופעות לוואי או לא.
ולכן, נכון להרגע הייעוץ שלי הוא חד משמעי, החלפת חיישן סל"ד תקול, אשר נמצא תקול על פי עדותך, בבדיקת אקזמינר במוסך מורשה פיאט. לאחר החלפתו, אפשר להמשיך הלאה ולבדוק.
לא מן הנמנע שלאחר החלפתו כל הבעיות תפתרנה, ויכול להיות שבאמת לאחר החלפתו יתברר שבאמת חיישן הלמבדה גם הוא נמצא תקול. אך אם קיים סיכוי, ואפילו קלוש, שיכול לומר שחיישן חמצן (למבדה) תקין, ויכול לחסוך לך עוד 1000 ש"ח, מדוע לא לנצלו?
אתה שואל שאלה, מה יכול לגרום לרכב להכבות חוץ מחיישן סל"ד, הריי שהתשובות הן אין סופיות, אך אם אחלק אותן לשתי קטגוריות גדולות, הריי שהן יהיו או כשל במערכת הדלק , או כשל במערכת ההצתה (חשמל), עם זאת, מדוע בכלל להיכנס לזה, ומדוע בכלל לפרט עליהן? הרי שהתשובה ידועה לנו במקרה הזה, וזה חיישן סל"ד תקול, והוא זה שגורם לרכב להכבות בהילוך סרק. על כן, החלף אותו, ואז נהיה חכמים יותר. ולאחר החלפתו, בדיקת 4 גזים (שבמכוני קרבורטור היא חינמית לגמרי), תראה לנו בברור מה נתוני הלמבדה.
דרך אגב, למבדה תקול היה מתבטא גם בכך שהייתי נכשל בטסט על זיהום אוויר.
לגבי ליפט או לא אם שאלת, צריך ליפט על מנת להחליף את חיישן הסל"ד, וחובה לאטום אותו מלמעלה עם סיליקון וזאת שלא יכנס אליו מים משלוליות.
כמובן שגם ג'ק יכול לעשות את העבודה. עם זאת במידה ואתה שוקל החלפה עצמאית, אל תשכח שיהיה עליך לחזור לאקזמינר ,
וזאת על מנת למחוק תקלות ממחשב הרכב, על מנת שמחשב הרכב יבין כי חיישן סל"ד הוחלף ויכבה את מנורת האינג'קטור האדומה שמהבהבת לך בהתחלה נסיעה, ולאחר נסיעה קצת ממושכת היא מתחילה להיות קבועה.
נערך לאחרונה על ידי saar : 17-08-09 ב 01:15.
|