צפה בהודעה יחידה
ישן 13-08-09, 23:29   #7
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
746, לא 726. זה פשוט בגלל שכ"ס שווה בגסות ל746 וואט.

מומנט בעצם מתרגם לכמות הכח שאתה צריך להשקיע. למשל, דוגמא שנתקלתי בה באינטרנט,
יש לך מפתח שוודי באורך 30CM, ואחד נוסף באורך 10CM. כדי לפתוח אום עם המפתח הארוך יותר, תצטרך להשקיע כוח של 1N (ניוטון). כדי לפתוח את אותו אום עם הקצר יותר, תצטרך להשקיע כוח של 3N.
במנועים נכנס למשוואה גם אורך הבוכנה, הזווית שהיא יושבת בתוך המנוע וכו'.
מנוע בעל מומנט גבוה יגרום לך להרגיש משיכה חזקה יותר בתאוצות, ובאופן כללי אומר שההספק שהמנוע מסוגל להוציא מגיע מוקדם יותר, כי המנוע מסוגל להגיע מהר יותר למצב בו הוא מספק את ההספק המקסימלי שלו.

הדוגמא הקלאסית היא מנועי וואנקל לעומת מנועי בוכנה רגילים (להוציא בוקסר). במנועי וואנקל המומנט נמוך מאוד מפני שאין "זרוע" כלשהי שמפעילה את הכח, כמו המשקך של הבוכנה שעולה ויורדת במנוע רגיל. לכן במנועי וואנקל המומנט נמוך מאוד. אבל, בגלל שהוא מסתובב על צירו, ולא צריך לסחוב עליו את המשקל של הבוכנה שעולה ויורדת, הוא מסוגל להגיע לסל"ד גבוה יותר, וההספק שלו גם כן גבוה יותר לסמ"ק אל מול מנוע רגיל.

הספק זה בעצם כמה אנרגיה אתה משקיע ביחידת זמן כלשהי, נניח שניה.

צטט:
במקור פורסם על ידי טוני_חאין צפה בהודעה
ערב טוב חברים .
שאלה ראשונה מה הצריכה הממוצעת בעיר פונטו 01 SX?
אצלי זה 14 -13 האם זה נורמלי וזה גם מה שמראה לי המסך הקטן. נשמע הגיוני.
שאלה שנייה אחרי סיפור של הגומי במשאבת הדלק שבגללה הלחץ דלק היה נמוך מאוד ואוטו שתה דלק בגלל תערובת ענייה אמרו לי שאני צריך לתת למנוע שיעלה לפחות כמה ימים לסל"ד גבוה נשמע כמו שטויות במיץ.
עכשיו כשאני נותן גז הסל"ד מתחיל לעלות ב 3 אני מרגיש כאילו משהו נפתח במנוע והסל"ד מתחיל לעלות מהר יותר.
ז"א שבהילוך 3 סגרתי מהירות של 100. האם זה נורמלי כאילו שיש במנוע טורבו חח אבל בס"כ 60 כ"ס. הספק המנוע לא רלוונטי כאן. מה שקובע אם תוכל לנסוע במהירות של 100 קמ"ש בהילוך שלישי, זה הגיר, לא הספק המנוע.
שאלה שלישית.אם אני נוסיע בסל"ד גבוה זה הורס את המנוע -הורס את הבוכנות? זה גורם לבלאי מואץ יותר באופן כללי. אם אתה לא נוהג כך כדרך קבע, אין לך מה לדאוג.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 13-08-09 ב 23:39.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט