לחלק מכם אני אומר: "מה קרה נפלתם בראש ?".
תנסו לקחת דברים בפרופורציה הנכונה.
STIO: אני בטוח שלא היית מתנגד שתכל"ס תהיה לך איזו גרנדה-פונטו, אז אל תזלזל.
לכל מי שמתלונן על המחיר: אל תשכחו שלאוטו יש 5 כוכבי בטיחות. ושוב: 5 *****.
הסיריון נכון עולה 97K ש"ח אבל יש לה בטיחות זהה לזו שהייתה לפונטו ספייס בשנת 1999. לא משהו מרשים בכלל בכלל!
הסוויפט: 105K ש"ח, 6 כריות אוויר אמנם בטיחות צד מעולה אבל בינונית בבטיחות קדימה. עוד 5000 קונים לכם אקסטרה בטיחות. לא שווה?
רוצים אוטו בטוח -תשלמו. נקודה. רוצים אוטו זול, רוצים לחסוך 13K ש"ח - קנו סיריון ואולי ההפרש הזה יעלה לכם ביוקר. הסיכוי נמוך ביותר אבל קיים.
שימו לב כמה עולה היאריס שהיא הכי בטוחה בקטגוריית הקטנות. בטיחות עולה!
תוציאו לכם מהראש שמנוע ה- 8 שסתומים הוא מיושן - זה מנוע חדש עם תצרוכת דלק נמוכה והיתרון שלו הוא שב- 2000 סל"ד יש זמינות של 85% מהמומנט המקסימלי. מי שקונה פונטו לא מחפש ביצועים. באירופה מה שחשוב זה צריכת הדלק. ככל הנראה הובא המנוע הזה ולא מנוע ה- 16 שסתומים כי אז זה היה עולה כמו היאריס.
אין בקרת אקלים - מי צריך את הצעצוע הזה ועוד לשלם עליו כסף. קר לי אני מוריד את מהירות האוורור. חם לי אני מגביר את האוורור. פשוט וקל. אני צריך עוד מחשב ברכב?
חלונות חשמל מאחורה - מכוניות קטנות לפי הקונספט האירופאי (!) מיועדות לזוגות צעירים עם ילדים. לפי הקונספט הזה אין מקום לחלונות חשמל מאחור. וחוץ מזה למה אתם צריכים חלונות חשמל מאחור?
רדיו דיסק מקורי, אין ותוספת עולה 1300 ש"ח. מה אני צריך רדיו דיסק מקורי שאם מתקלקל יכול להיות שאי אפשר לשים רדיו אחר פרט למקורי (הרי יש מכוניות כאלה). רדיו דיסק פיוניר רמה טובה עולה לא יותר מ- 800 ש"ח
ועכשיו לנציג התביעה:
אין לאוטו ניטרול כרית אוויר נוסע? סמל"ת נפלתם בראש? התחרפנתם? באירופה הרי זה ציוד סטנדרטי בכל הדגמים שהם. נכון שזה ממש לא בטיחותי להסיע תינוק מקדימה ועדיף תמיד מאחור, אבל תנו את האופציה שתהיה קיימת.
ובטח אין על מה לדבר על עוגני ISOFIX. נכון?
הסיבה שהגרנדה-פונטו יקרה היא עלות הפיתוח והייצור שמתייקרים בגלל הבטיחות. כך ביאריס, כך בקליאו III, ב- 207 וכך בפוקוס ובמגאן.
בישראל מסתכלים אך ורק על כמה פח אתה מקבל פר שקל (טוב במקרה של הגרנדה-פונטו זה הרבה פח

)
ולכן אין סיכוי שהגרנדה-פונטו תצליח בארץ.
אני אישית לא אקנה בגלל הקטע של התיבה הרובוטית. אבל! אם אני אחליט להוציא כ- 100K ש"ח או יותר על רכב חדש אני קודם כל אשאל איזו בטיחות אתם נותנים לי?
נ.ב.: ראיתי את האוטו היום באולם תצוגה שהיה סגור לצערי. האוטו במציאות אפילו יותר יפה מבתמונות. והוא נראה ממש גדול ביחס לפונטו ספייס. שיחקו אותה בגדול עם העיצוב. כל מי שקונה צריך לקבל במחיר גם חבילת שום נגד עין הרע שכולם יעשו לו על המאזרטי הקטנה שקנה.