|
אלי, מה שאתה אומר לא נכון.
ברמות נמוכות של מערכות (להלן מורל פולס) אין מה להתעסק עם מונובלוק, אלה אם מחליטים להגביר אחוריים (שזה יוצא בזבוז של כסף).
מגבר רגיל המוציא 50rms לערוץ יביא בגישור סביבות ה-200rms ככה יוכל להעיף לך באוויר kicker comp c, שהסאב הנ"ל הוא 150rms, שזה בערך העוצמה שאנשים שמים עם מורל פולס.
מגבר המוציא 100rms לערוץ יביא בגישור 300rms+, כך יוכל להגביר סאבים מסביבות ה-250 עד ה-350 ולנצל אותם מצויין.
סאב יותר מ-350rms ניתן להפעיל על מגבר 4 ערוצים אך "בדרך כלל" לא ינוצל כמו שצריך.
במערכות ברמות נמוכות לא צריך ועדיף שלא להתקין מונובלוק, הדורש גם התקנת קבל, אלה להשתמש בכסף המיועד לזאת בשביל לקנות מגבר 4 ערוצים אחד יותר איכותי.
אחד הדברים הכי חשובים היא התמורה לכסף, ובשביל בנאדם שמעוניין לקנות קומפוננט בתקציב של מורל פולס, ואתה מציע לו גם לקנות מונו/קבל זו תמורה גרועה לכסף, היא יכול במחיר של המונו/קבל להשקיע על קומפוננט קידמי יותר טוב/מגבר 4 ערוצים יותר טוב/ סאב יותר טוב.
כל אלה יתנו לו תמורה יותר טובה לכסף, איכות יותר טובה והוא יהיה יותר מרוצה.
באמת שניסיתי לא להשתתף בנושא הזה כי הנושאים בתחום האודיו באמת חוזרים על עצמם ואנשים מגיעים מקובעים ומבקשים עצה בחיפוש להצדיק את המחשבה שלהם, ולא מקשיבים כאשר נאמר להם אחרת. (מצטער אך כך זה מנסיוני בתחום בפורום)
אני אישית לא אומר שאני הכי מבין בתחום הסאונד, לכן עכשיו גם כאשר אני משדרג/בונה מערכת לעצמי אני מתייעץ עם אנשים יותר מנוסים בתחום ולוקח את עצתם.
בכל זאת שיהיה בהצלחה