|
היתה לי בעיה כזאת ונעלמה ולא חזרה (בינתיים)
הבעיה קשורה להגה חשמלי ויכולה לחלוף מעצמה לאחר מספר ימי נסיעה. טכנית, ההגה עובד גם ללא סיוע המנוע החשמלי, אך קשה מאד לשליטה, ביחוד במהירות נמוכה ותמרוני חניה. יש שלשה מרכיבים עיקריים במערכת, מנוע חשמלי (בגודל של 3/4 פחית משקה, וממוקמת על מוט ההגה, קצת מתחת לגלגל ההגה. צמודה לו קופסת בקרה ממתכת, בגודל של קופסת סיגריות, שתוכל לראות אותה על מוט ההגה, מתחת לכיסוע הפלסטיק עם תסתכל קצת למטה לכיוון הדוושות. בקופסת הבקרה יש מספר ממסרים, שאולי אחד מהם הלך או נתקע. הייתי נותן מספר נקישות קלות על הקופסא מבחוץ עם מכשיר מתכתי. בנוסף, יש רגשי מומנט על מוט ההגה המודדים את מהירות סיבוב גלגל ההגה. יש באשדוד מעבדה אלקטרונית המשפצת חלקי הגה שונים. בעבר רצו עבור החלפת מנוע חשמלי למשופץ 1,000 ש"ח, החלפת בקר -1,500 ש"ח, ושיפוץ רגש מומנט - 2,000 ש"ח. נראה לי שיותר זול, אם חייבים, לקנות מוט הגה שלם מפירוק במחיר של 1000-1500 ש"ח. לפני מספר חודשים היתה לי בעייה דומה, ובמוסך מורשהי הודיעו לי שצריך להחליף מנוע חשמלי בעלות של כ- 2,000 ש"ח. החלטתי לבדוק חלופות ולא ביצעתי את התיקון. שעות לאחר איפוס המחשב והבדיקה, ההגה חזר לחיים מעצמו, והתקלה נעלמה. הייתי ממליך בכל מקרה, לא לנסוע עם כפתור CITY לחוץ. אפשר גם לבדוק הזמנת חלפים משופצים באנגליה דרך EBAY או מסוחרים בארץ המתמחים ביבוא חלקים מחו"ל.
|