|
פונטו ספייס שמורות באמת הן יחסית נדירות (הרוב הבולט הוא יוצא ליסינג/השכרה/עברו התעללות), ולכן הדרישה של בעליהן שנראת טמועה לאנשים רבים - הגיונית לחלוטין (הרי הישראלי הטוב ישר רץ - "מה? מעל המחירון?"), ולעיתים שווה להשקיע את ה-1000, 2000 מעל המחירון ולהיות בראש שקט לגבי הרכב מאשר לקנות רכב "מציאה" ב-5000 מתחת למחירון, ואז להשקיע תוך שנה את ערך הרכב במוסכים.
זה אגב נכון גם לרכבים נוספים רבים.
אני אישית שחיפשתי מצאתי כי החלפים של הקורסה יחסית יקרים (לא שאלו של הפונטו ספייס זולים כל כך, אבל הכל יחסי) וכי צריכת הדלק של הדגם עם המנוע 1400 (למיטב הבנתי ה-1200 חלש מידי) היא יחסית גבוהה (בדומה לרכב משפחתומטית 1600) - אז קח לתשומת ליבך.
בתקציב המדובר הספייס שתוכל למצוא היא שנת 2001, דגם SX, אבל קח בחשבון שלמצוא ספייס שמורה לוקח זמן, ואם אתה לחוץ לרכב הייתי מוותר ומחפש משהו נפוץ יותר.
ההבדל בין הפונטו דור ראשון לשני הוא כמובן בצורה החיצונית והפנימית, וכמו כן בטיחות טובה (4* בטיחות) יותר ורכב מודרני יותר, כך שלדעתי עדיף להשקיע עוד קצת ולקנות ספייס 2001 ולא פונטו 2000, אבל כמובן שאילוצי כסף הם המכריעים ברוב המקרים.
קבל ממני המלצה זהירה עד מאד (מכיוון שמעולם לא הייתי בעלים/נסעתי על הרכב הנ"ל אלא רק שמעתי דעה מאחרים), בתקציב שלך - סקודה ניו-פליסיה. המון המליצו לי עליה בזמן שחיפשתי רכב, פשוט היה לי תקציב גבוהה יותר והעדפתי לחפש משהו אחר. שוב, חוזר ומדגיש - המלצה מאד זהירה.