|
יש שתי גישות לתשובה, ואני אסביר.
לא בכל רכבי הפיאט, משאבת המים יושבת על רצועת הטיימינג, אבל בגלל שאלתך אני אתייחס לדגמים שבהן כן משאבת המים מורכבת על רצועת הטיימינג.
בדרך כלל, על מנת שלא לבצע עבודה חוזרת, והיות ועושים רצועת טיימינג כל 60 אלף קילומטר מינימום או 5 שנים, אז עדיף על הדרך להחליף את משאבת המים. יהיו כאלה שיגידו לא! אם לא מתקלקל אני לא מחליף, הכל בגישת בעל הרכב. מי שכן מעוניין להקשיב לכתוב במסכת אבות "אזהוא החכם הרואה את הנולד", יחליט להחליף את רצועת הטיימינג וגם את משאבת המים, ובכך יחסוך את התשלום עבור עבודה השווה לטיימינג בעתיד, אם יגיע ויבקש להחליף ספציפית את משאבת המים.
לגבי הטרמוסטט, הוא לא קשור למשאבת המים ולרצועת הטיימינג מבחינת מיקומו, וניתן להחליפו מתי שרוצים, עקב עלותו הנמוכה, אפשר להחליפו מתי שחפצים, כל שנה או כל שלוש שנים, כל בעל רכב יחליט בשביל עצמו.
שוב הכל תלוי בבעל הרכב. אתן לך דוגמא מצויינת נוספת, אני תמיד המלצתי לכם פה ועדיין ממליץ, שאתה הולכים להחליף רצועת תזמון, תבקשו להחליף את מחזירי השמן, עלותם היא נמוכה מאוד, ועדיף לעשות זאת היות ופירקו את אזור הטיימינג ויש מספיק מקום להחליפם. כמו כן, תמיד זכרו אם את מחליפים רצועת תזמון, יש לבקש שיחליפו גם את המותחן (מיסב).
אם אתה מחליטים להחליף מצמד (קלאץ'), בקשו שיחליפו לכם את מחזירי השמן ופקקי המים (או פלטת מים בדגמים מסויימים), על אותו עקרון , עלותם זולה, והמקום גם ככה נגיש כי הורידו גיר, ולכן עדיף לעשות זאת.
היה לי חבר שלא שמע לעצתי, וחודשיים אחרי שעשה קלאץ' במוסך מורשה פיאט, ושילם המון כסף עבור עבודת ההורדת גיר, התחילה לו נזילה ממחזיר שמן שבאזור הגיר (מחזיר שמן שעלותו 30 ש"ח), והוא נאלץ לשלם למוסך המורשה שוב על עבודת הורדת הגיר והכל בשביל להחליף מחזיר שמן חודשיים אחרי שהוא כבר שילם עבודה עבור הורדת גיר.