צפה בהודעה יחידה
ישן 23-07-09, 09:13   #28
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
אני אסביר לך בשמחה דודי.

אין נוזל קירור בעולם שיכול למנוע פריצת ראש מנוע. עכשיו בוא נבין מהבסיס מה זה פריצת ראש מנוע.
הדבר קורה כאשר יש כשל במערכת האחראית על קירור המנוע, זאת אומרת אם הטרמוסטט פתאום נתפס, או משאבת המים פתאום הפסיקה לעבוד. המנוע מתחיל להתחמם תוך שניות (אלו נקראות שניות זהב), ואז כתוצאה מהחום הגבוה יש פריצת ראש מנוע.

עכשיו לאחר הסבר, הבנו מה הגורם העיקרי לראש מנוע, כשל כלשהו במערכת האחראית על קירור המנוע.
הדבר היחידי בעולם שיכול למנוע פריצת ראש מנוע במקרה שכתבתי, הוא עירנות הנהג במהלך שניות הזהב. משמע רק נהג עירני (נהג שלא יודע רק לנהוג טוב, אלא יודע לחוש את רכבו טוב), הוא הנהג שידע לצאת מהמצב אליו הוא נקלע במהלך שניות הזהב.

משמע לא משנה מה יש לנו במערכת האחראית על קירור המנוע, במקרה כזה של כשל במערכת קירור המנוע, יכול להיות לצורך העיניין מים מהברז, יכול להיות פראפלו, ויכול להיות מיי קירור יעודיים בצבע ירוק.

אם כך אז מה משנה לנו לשים מים ירוקים או מי ברז או פראפלו?

שמירה על מעברים נקיים מאבנית, חלודה, התמוססות צינורות המעבר, פקקי המנוע ושאר התחנות במערכת קירור המנוע.
כל יצרן בא ואומר תראו, אני בניתי את מערכת קירור המנוע מחומר כזה וכזה, הצינורות מעבר הם מחומר כזה וכזה, אז אני ממליץ לכם להשתמש בנוזל קירור כזה וכזה, ובכך תשמרו על מעברים נקיים באופן אופטימלי. משמע אורך חיי משאבת המים יתארך, בגלל שהיא אינה תתפוס חלודה ואבנית עם נוזל קירור מומלץ על ידי היצרן, מערות הרדיאטור תשמרנה נקיות למעבר ללא חלודה וחתיכות מתכת.
זהו, זה מה שאנו עושים שאנו משתמשים בחומר המומלץ על ידי היצרן.

אם נשים מים מהברז, אז משאבת המים (שבתפקידה היא מסתובבת) תתחיל לתפוס אבנית, בכל יהיה לה קשה והיא תהרס. חתיכת אבנית או חלודה תתפוס את הטרמוסטט על מצב סגור, ואז הוא לא יפתח.

אני מקווה שהנקודה ברורה, אני לא רוצה לכתוב יותר מידי כי לא נעים לי שאני מבלבל לחבר פה את המוח, אבל הנקודה הובהרה.
ראיתי יצרנים שממליצים לשים מי קירור יעודיים, משמע מים ירוקים.
פיאט ממליצה על מי קירור פראפלו, גם חברת פי'גו, כנראה שמי קירור פראפלו שומרים על מעברים נקיים, והנוזל מסתדר טוב יותר עם תרכובות החומר של המנוע. יכול להיות שמים ירוקים אוכלים או ממיסים לאט לאט בתהליך ארוך טווח את חומר אזור המנוע או הברזל. יש לכך צד של תרכובות חומרים כימיים ושילובם.

אז פראפלו לא ימנע בחיים פריצת ראש מנוע (אם יש לנו נהג חולמני, ונתפס טרמוסטט, והחום מרקיע שחקים, והנהג ישן) אלא רק עירנות נהג, ורק בתקופת הזמן הנקראת שניות הזהב. מה שכן פראפלו יעשה, זה ישמור על המעברים וכל תחנות מערכת הקירור נקיים ופתוחים, ובכך יעשה חיים קלים יותר למשאבת המים כי היא לא תתצטרך להתאמץ לדחוף את המים, כי המעברים נקיים ופתוחים, ותשמור על הרדיאטור והטרמוסטט, והכי חשוב, פראפלו ישמור על פקקי המים והמעברים בתוך המנוע, למה? כי היצרן שהכין את המנוע קבע, שהחומר פראפלו מסתדר מבחינה כימית הכי טוב עם חומר המנוע.