|
בדרך כלל תופעת החיישן יותר עושה בעיות כשהרכב חם, משמע שההנעה של הבוקר הראשונית היא בסדר, ולאחר נסיעה כשהרכב כבר חם, שבאים להניע אז החיישן עושה בעיות. זאת בדרך כלל תופעה נפוצה המראה שהחיישן הולך ללכת.
בכל אופן, תפקוד של חיישן ניתן לבדוק , וזאת על ידי בדיקת ההתנגדות שלו, ולכן תמוה בעיני מדוע אמרו לך המומחים במוסך, שאולי זה החיישן, הרי שאם בודקים התנגדות, או שהוא תקין או שלא.
כמו כן, עוד נקודה שראויה לציון, על החיישן קרנק להיות בדיוק במקום בו הוא אמור להיות, משמע שאם הוא זז קצת קדימה או קצת אחורה ממקומו, הוא לא אפקטיבי, יש להרכיבו בדיוק המרחק שהוא צריך להיות מהגלגל.
נקודה נוספת היא, שאם אמרת שאתה משחק בחוטים והרכב מניע בפעם הראשונה, אז הייתי ממליץ לך לבדוק את החיווט אליו, אולי החיווט בשקע תקע עם קורוזיה או בעל מגעים חלשים, פרק את השקע תקע, ובדוק אותו.
ואם בכל זאת אכן מדובר בחיישן קרנק, הריי שמחירו עולה 100-150 ש"ח.
נקודה נוספת שאני יכול לחשוב עליה, פעם עשו לחבר שלי רצועת טיימינג במוסך מורשה, לאחר מכן התופעה הזו שאתה מתאר התחילה אצלו, במוסך לא מצאו את הבעיה, אך שהוא בא אלי וביקש שאסתכל, ראיתי שכנראה בשוגג הזיזו את החיישן קצת הרחק מהגלגל, קירבתי אותו חזרה עם סרגל בדיוק במרחק כפי שהוא צריך להיות, והבעיה נפתרה.
עוד נקודה שאני יכול להמליץ לך עליה, היא לרסס ספריי ייעודי לניקוי בית מצערת על החיישן, לעיתים הוא מתלכלך מאבק וקצת שמן, ולכן הוא פחות יעיל, ספריי יעודי לניקוי בית מצערת ינקה אותו היטב.
__________________
בתקווה שעזרתי, סער
נערך לאחרונה על ידי saar : 18-07-09 ב 22:36.
|