צפה בהודעה יחידה
ישן 18-07-09, 19:34   #8
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
אולי קצת בלאי מואץ יותר בגיר, אבל כל עוד זה נעשה רק מידי פעם אני בספק עד כמה תהיה לזה השפעה אם בכלל. להריץ את המנוע בסל"ד גבוה מידי פעם זה דווקא לא רע כל כך (בהתחשב בעובדה שהסל"ד שיוט של הפונטו נמוך ורוב הנסיעה מתבצעת לרוב בסל"ד של 2000~).

גם אני מאד מרוצה מהגיר הרציף. החיסרונות היחידים (2 בסה"כ) שמצאתי בו הם:
  1. זמני תגובה איטיים יחסית לגיר אוטו' או רובוטי, ומי שרגיל להם, צריך להתרגל לרציף במיוחד ביציאה לעקיפות, כאשר רגילים ללחוץ את הדוושה ולקבל מיד "קיקדאון", ואילו בגיר הרציף יש דליי של שנייה לערך עד לתגובה, ופה דווקא אני מוצא לשימוש את המצב הידני, שמגיב מהר הרבה יותר, ופשוט אם אני רוצה לצאת לעקיפה בתנועה יחסית צפופה וזמן התגובה חשוב, מעבר לידני, הורדה ל-4 ואז הרכב מגיב כמו שד לכל לחיצה.
  2. בהתחלת נסיעה הרכב דיי מרסן. למי שאוהב לפתוח נסיעה מהר, זה יכול להפריע (שחבר שלי נוהג על הרכב שלי הוא משתגע מזה, אבל הוא רגיל לידני בכלל). גם במצב ידני על "הילוך" 1 וגם במצב D, יש לגיר כנראה תכונה מתוכנתת מראש (או שזו פשוט בעיה בגיר שלי?), ממש בהתחלת נסיעה מעמידה, הוא מעלה סל"ד רק עד רמה מסויימת, ואז הסל"ד נופל מעט (נגיד מ3000 ל2500) ורק מאותו הרגע הרכב מגיב ממש ללחיצה על הדוושה. פרוצדורה שלוקחת לערך 3 שניות, מה שמגביל את הרכב ב"פתיחה", אבל מרגע שהשד הקטן הזה מאיץ, המחוג פשוט לא מפסיק לעלות בקצב דיי מטריד שאף אחד לא מצפה לו מרכב כזה ופה היתרון של הגיר הרציף על אחרים מורגש וברור - אין "האטה" (אפילו אם היא מזערית ברכבים אחרים) בזמן העברת ההילוכים, כי אין העברת הילוכים.