ארילו, כמות המכירות של פיאט כבר נמוכה מזה מספר שנים "תודות" לליין מוצרים שלא מתאים לישראל (גיר רובוטי בפונטו, אין גיר אוטומטי למשפחתית קומפקטית, אין משפחתית קומפקטית בתצורת סדאן, חוסר במנוע 1.6 וכדומה).
יבוא אישי מאיטליה בפרט ומאירופה בכלל למכוניות "פשוטות" איננה כדאית והמחיר הסופי גבוה ממחיר הקניה כחדש בישראל. שים לב שבכל הנודע ליבוא אישי, לא מתקיים יבוא אישי למכוניות משפחתיות או קומקטיות אלא רק לרכבי 4X4 ומכוניות יוקרה (סלון, פאר וספורטיביות).
באופן אבסולוטי, לאחר הורדת המחיר, הפיאט 500 איננה מכונית יקרה, במיוחד כשבודקים את מחירה של המיני הפונה לאותו קהל לקוחות פחות או יותר.
מי שקונה פיאט 500 לא התלבט בינה לבין הפונטו, אין כאן סקר שוק או משהו כזה. מי שרצה פיאט 500, כמוני למשל, רצה רק פיאט 500 כי מבחינתי אין משהו דומה לה (החיפושית והמיני המקוריות והחדשות כאחד, מעולם לא עשו לי את זה ...). כל מי שקונה אותה קונה אותה בגלל הייחוד שלה, גם מתוך הידיעה שהיא לא תהיה מכונית המונית בארץ. פשוט מכונית לגורמת לכולם סביבה לחייך ואת זה קצת קשה לכמת בכסף. אף אחד לא רונה אותה מתוך שיקולים רציונאליים אלא מתוך שיקולים אמוציונאליים נטו.
ניר.
|